Asiakastarinat

Tiilikaton pesu ja pinnoitus, Järvenpää

Jyrkähkön tiilikaton pesu ja pinnoitus Tino Tiilisuojalla. Partekin tiiliä vaihdettiin kymmenkunta kappaletta Pintamestareitten tiilipankista löydetyillä tiilillä.

Katto näyttää tosi hyvältä. Naapuritkin ovat käyneet ihastelemassa työn jälkeä.

 

  • ENNEN

  • JÄLKEEN


Tiikaton suojaus, Turku 

Turussa sijaitsevan Lehmusvalkamasäätiön toimintaan kuuluu vuokra-asuntojen välitys omatoimieläkeläisille. Säätiö on perustettu 1975 ja ensimmäiset asukkaat ovat muuttaneet sen aikaisiin taloihin vuodenvaihteessa 1978-79. Säätiöllä on hallitus ja valtuusto sekä asukkaita 431 asunnossa yhteensä 450 asukasta. Kiinteistöjä hoitaa talonmies, joka tekee muitakin kuin tavallisia talonmiehen tehtäviä, kuten laittaa tauluja seinään. Ulkoalueiden huolto on ulkoistettu Turun kaupungille. Säätiön omat ulko- ja sisätalonmiehet ilmoittavat tarpeellisista huoltokohteista rakennuskonsultille, joka vie asian hallitukselle ja/tai rakennustoimikuntaan. Näin syntyi myös aloite kattohuollolle. Kesällä 2010 katto oli yritetty pestä jonkin paikallisen yrityksen toimesta, mutta jälki ei ollut hyvää ja urakka keskeytettiin. Seuraavalle kesälle etsittiin budjetin mukaista, mutta silti laadukasta tarjousta. Säätiö pyrkii pitämään vuokrat alhaisena eläkeläisasukkailleen, joten budjetit ovat tärkeitä huoltotöissäkin. Joihinkin investointeihin myös RAY avustaa säätiötä. Lehmusvalkama säätiöllä on 10 vuoden kuntokartoitussuunnitelma ja myös tarpeesta kohteita korjataan.

´Kyllä he tiesivät, mitä tulivat tekemään, eikä harjoittelemaan´ Tauno Sauhonen kommentoi. Pintamestareiden aikataulu piti paikkansa ja työ tapahtui ripeästi. ´Kiinteistöomistajalla oli turvallinen olla´, Sauhonen lisää. 

  • Ennen

  • Jälkeen


Mineriittikaton pesu ja maalaus, Helsinki

Rintamamiestalo rakennettu 1957, pari muuttanut taloon 1997. Katolla ollut huopa aiemmin ja mineriitti laitettu jälkikäteen. Mietitty myös peltikaton vaihtoa, mutta pari totesi mineriitin hyväksi materiaaliksi, sade ei ropise eikä kuulu katolta. Katto oli kuitenkin roskainen ja sammaleinen, joten jotain oli tehtävä.

Pintamestarit löytyi Suomelan mainoksen avulla keväällä 2011 ja tarjous pyydettiin myös toisesta paikasta. Tarjoukset olivat lähes samanlaiset, mutta Pintamestareiden valtiksi osoittautui tehokkuus ja veden minimaalinen käyttö.

Urakka sujui pariskunnan mielestä todella hyvin. Talo oli kuitenkin maalattu edellisenä vuonna ja katolta valunut likainen vesi sotki seiniä, josta asiakaspariskunta antoikin kritiikkiä urakan aikana, vettä siis oli hieman enemmän käytössä kuin aluksi luultiin. Seinät tultiin kuitenkin reippaasti pesemään ennen katon maalausta eikä mitään jätetty asiakkaan huoleksi. Yllätyksenä myös lumet tuli hyvin alas katolta talvella. ´Kuin vuoristoradalta menivät pitkälle aitoihin asti pihalla´, vaimo kuvailee.

Pintamestareiden tekemä kattohuolto osoittautui inspiraatioksi naapurustoon. 'Juu tästä lähti oikein kattoremonttiaalto', asiakas lisää. Lähinaapurustossa tehtiin kattohuoltoja ja –remontteja hieman Pintamestareiden käynnin jälkeen. Lopputulokseen oltiin kaiken kaikkiaan tyytyväisiä: 'Sitä, mitä haettiin, se saatiin' asiakas kertoo.

  • Ennen

  • Jälkeen


Varttikaton kunnostus, Lohja

Talo rakennettu 1977 ja pariskunta ostanut 1987. Pariskunnan 16.muutto on ollut kyseinen talo ja myös heidän pisimpään asuttamansa koti. Kesämökki sijaitsee Lohjan saaressa ja talo on pidetty, vaikka töitä on käyty tekemässä kauempanakin.

Mistä sitten lähti tarve kattohuollolle? Talon rakennuttaja ja edellinen omistaja kyseli mitä remonttia taloon on tehty ja oletti katolle jo tehtäneen jotain. Myös pariskunnan tuntema remonttimies ehdotti, että katolle voitaisiin tehdä huolto. ´Omakoti-lehti, siitä me se kikattiin.´ Olli muistelee. Paikallinen myyjä kävi katolla, otti kuvat ja kaupat tehtiin.

Katon kunnostus oli urakkana haastavimmasta päästä. Aumakaton sivut olivat hyvin jyrkät ja oman haasteen lisäsivät myös kattoikkunat. Mineriittikatolle vaihdettiin levyjä, pestiin ja maalattiin. Talon takapuolen tiiliseinä myös pestiin ja käsiteltiin TINO suoja-aineella.

Katto on nyt asiakaspariskunnan mielestä erinnäköinen, ihan kuin uusi. Katto näkyy myös näyttävästi tien puolelle. Pariskunnan mielestä työntekijät olivat ahkeria: ´Tehokasta meininkiä´, Olli kehuu. Kaytös oli oikein hyvä, vaikka työ oli vaikeaa.

  • ENNEN

  • JÄLKEEN