Huopakattojen kunnostaminen pinnoittamalla

Pinnoittaminen on usein erinomainen vaihtoehto kattohuopien vaihdolle tai uuden kermikerroksen asennukselle. Pinnoitus on kustannuksiltaan useimmiten murto-osan uuden katon asennuksesta ja sillä saadaan katolle kymmeniä vuosia lisää elinikää.

Huopakattoja, kuten muitakin kattotyyppejä, on olemassa useampaa eri mallia. On tärkeä varmistaa, että kattopinta soveltuu pinnoitettavaksi. Tyypillisin pinnoitettava huopakatto on noin 15-20 vuotta vanha tasahuopa, jonka pinta on alkanut haurastua sen verran että vesivuotojen ym. ongelmien välttämiseksi kattopinnalle tulee tehdä toimenpiteitä.

Kuten muissakin pinnoitustöissä, pohjatyöt tulee tehdä huolellisesti. Mahdollinen kattosingel tulee poistaa ja katto puhdistaa painehuuhtelun ja tehokkaan pesuaineen avulla. Mahdolliset korjaus-/tiivistystoimenpiteet tulee myös suorittaa ennen pinnoitusta.

Pinnoituksella haetaan useimmiten yhtenäistä, vedenpitävää ja kestävää pintaa, joten pinnoitteen tulee olla erityisesti huopakatolle suunniteltu tuote. On tärkeä, että pinnoitteella on riittävät ominaisuudet kestämään pohjoisia olosuhteita. Pinnoitteen tulee olla riittävän elastinen ja kalvonpaksuus tulee olla huopakatolla lähtökohtaisesti suurempi kuin muilla kattotyypeillä, jotta vedeneristyskyky saadaan varmistettua.

Samalla pinnoitteella saadaan myös yhtenäinen tiivis kaulus myös katolla olevien erilaisten läpivientien ja kattokaivojen juuriin.

Tässäpä lyhyesti perustiedot huopakaton kunnostamisesta pinnoittamalla. Jos tuntuu että aihe voisi olla ajankohtainen jossain hallinnoimassasi kiinteistössä niin ole rohkeasti yhteydessä.