Tiilikaton pinnoitus ja pesu

Miksi tiilikaton pinnoitus kannattaa

Tiili on luja ja kestävä kattomateriaali, mutta tiilikaton pinnoitusta ei sovi unohtaa. Tiili on huokoinen materiaali, minkä vuoksi vesi pääsee imeytymään sen sisään. Yksi kattotiili voi imeä vettä itseensä jopa 300 grammaa, mikä nostaa katon painoa huomattavasti ja aiheuttaa rasitusta kattorakenteille. Huokoisuus altistaa myös sammaleen kasvulle, mikä on merkki tiilikaton pinnoituksen tarpeesta. Sammal ja jäkälä syövät tiilen sisällä olevaa kalkkia, jolloin tiili haurastuu ja imee enemmän vettä sisäänsä ja pakkasrapautuminen kiihtyy. Pakkasrapautumista tapahtuu, kun lämpötila sahaa nollan molemmin puolin ja tiilen huokosissa oleva vesi jäätyy ja sulaa useita kertoja.

Tiilikaton pinnoituksen seurauksena kattopinnoite imeytyy syvälle huokoisiin kattotiiliin ja muodostaa vettä ja likaa hylkivän pinnan tiilikatolle. Näin tiilikaton rapautuminen saadaan pysäytettyä ja työn lopputuloksena katto muuttuu sekä suojausominaisuuksiltaan että ulkonäöltään uudenveroiseksi. Pinnoittamalla tiilikatolle saadaan pitkäaikainen ja kestävä suoja sammaloitumista, pakkasrapautumista, auringon uv-säteilyä ja muita kattoa rapauttavia luonnonvoimia vastaan. Tavoitteenamme on, ettei käsittelemäämme tiilikattoa tarvitse vaihtaa uuteen koko rakennuksen elinkaaren aikana, kun katolle tehdään oikeat huoltotoimenpiteet oikeaan aikaan.

Pinnoituksen hyödyt

Jos tiilikaton pinnoitus jätetään tekemättä, seurauksena saattaa olla lopulta katon vuotaminen, vesivahinkoriskin kasvu koko kiinteistössä sekä mittavan kattoremontin tarve. Tiilikaton pinnoituksen sekä kokonaisvaltaisen huoltosuunnitelman avulla kattoon liittyvät vesivuotoriskit pysyvät erinomaisesti hallinnassa.

Tiilikaton pesu ja pinnoitus tuo katolle vähintään tuplasti lisää elinikää, mutta se on tyypillisesti kustannuksiltaan vain murto-osan kattoremontin hinnasta. Kiinteistönomistaja voikin pinnoitusmenetelmämme avulla säästää huomattavia summia rahaa sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Lisäksi puhdas ja pinnoitettu katto näyttää todella hyvältä vuodesta toiseen, mikä vaikuttaa positiivisesti kiinteistön arvoon, jälleenmyyntihintaan ja kiinteistön korjausvelan määrään. Kattoon ja kiinteistöön kohdistuvien hyötyjen lisäksi teet samalla myös ympäristöteon, kun vanhaa ei tarvitse purkaa.

Mitä tiilikaton pinnoitus pitää sisällään

Tiilikaton kunnostus Pintamestareiden menetelmällä sisältää pesun ja pinnoituksen lisäksi kaikki tarvittavat kunnostustoimenpiteet, kuten sammaleen poiston katolta, rikkinäisten tiilien vaihdot, vesikourujen puhdistuksen, aluskatteiden paikkaukset, läpivientien tiivistykset ja kattoturvatuotteiden korjauksen tai asennuksen. Kattopesu tehdään aina vasta, kun aluskatteen paikkaus, läpivientien tiivistys ja muut katon korjaustoimenpiteet on tehty viimeisen päälle huolellisesti. Ennen urakan aloittamista katolle tehdään kokonaisvaltainen kuntotarkastus, jossa käy ilmi katon korjaustarpeet.

Tiilikaton pesu

Tiilikaton pesu voidaan aloittaa, kun tarvittavat korjaus- ja tiivistystoimenpiteet on tehty erityisesti aluskatteen ja katon läpivientien osalta. Tiilikaton pesu tehdään kattopesuihin suunnitellulla korkeapainepesurilla, jossa vesimäärä on riittävän korkea suhteessa vesipaineeseen ja pitkälle kehitetty rotaatiotekniikka mahdollistaa tehokkaan pesutyön. Näin tiilikaton puhdistus ei riko kattotiiliä, ja tiilikatto puhdistuu riskittömästi ja tehokkaasti. Sammaleen poisto tiilikatolta tehdään sammaleenestoaineen avulla, joka täydentää korkeapesun vaikutusta tärkeällä tavalla poistaen sammaleen ja jäkälän itiöt syvältä kattotiilen sisältä.

Tiilikaton pinnoitus

Tiilikaton pinnoitus voidaan tehdä värittömällä suoja-aineella tai värillisellä tiilikattomaalilla. Pintamestareilta tiilikaton pinnoitus sujuu nopeasti korkeapaineruiskulla ja pinnoituksen lopputuloksena katto on myös visuaalisesti uutta vastaavassa kunnossa. Tiilikaton suojakäsittely tekee kattotiilistä vettä ja likaa hylkiviä ja sopii katoille, joissa katon ulkonäkö pysyy hyvänä pesun jälkeenkin. Tiilikattopinnoitteet tehdään yhteistyössä Euroopan parhaiden kattopinnoitevalmistajien kanssa. Katon pinnoitus tehdään aina takuutyönä viiden vuoden takuulla.

Tiilikaton huolto

Tiilikatot tulee huoltaa säännöllisesti. Tiilikattojen ja vesikourujen puhdistukset irtoroskista sekä katon yleiskunnon tarkastus on hyvä tehdä vuosittain. Helpoiten ja vaivattomimmin tiilikaton huolto onnistuu Pintamestareiden huoltosopimuksen avulla, jolloin vuosittaisesta huoltokäynnistä ei tarvitse itse huolehtia. Huoltokäynnin jälkeen työn tilaajalle toimitetaan kirjallinen huoltoraportti mahdollisine toimenpidesuosituksineen.

Tiilikattojen pinnoitukset Pintamestareilta ympäri Suomen

Paikalliset Pintamestarit hoitavat tiilikattojen pinnoitukset, pesut ja huollot koko valtakunnan alueella. Toimimme seuraavista toimipisteistä käsin: Helsinki, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Kokkola, Seinäjoki, Kuopio, Rovaniemi ja Lappeenranta.

Tarkasta työmaa-sivuiltamme, millä alueella liikumme tällä hetkellä. Tervetuloa tutustumaan, miltä tiilikaton pinnoitus ja pesu näyttää!

asiakastarinat tuovat esille kattohuoltojen edut – tutustu tarinoihin ja tilaa kuntotarkastus.

Tilaa vesikaton maksuton huolto-opas

Menetelmämme

1. Katon ja kattorakenteiden kuntotarkastus

Kokenut työnjohtaja tarkastaa katon, kattorakenteiden ja yläpohjan kunnon.

2. Korjaustoimenpiteet

Tarkastuksessa havaitut puutteet korjataan kuntoon ammattitaidolla. Pintamestareiden tiilipankista löytyy varatiiliä kaikille tiilimalleille. Tiivistyksiin ja muihin katolla havaittuihin korjaustarpeisiin löytyy laadukkaat tuotteet ja tehokkaat menetelmät.

3. Katon pesu

Katto ja vesikourut pestään puhtaaksi. Pesukalustomme on erittäin tehokas ja monipuolinen minkä ansiosta pesupainetta, vesimäärää, pesutekniikkaa ja veden lämpötilaa voidaan säätää niin, että katto saadaan varmasti täysin puhtaaksi tiiliä vahingoittamatta.

4. Sammaleenpoistoaine

Tiilen huokosissa kasvava sammal, jäkälä, levä ja muu eliöstö tuhotaan katolta viimeistä itiötä myöten sammaleenpoistoainetta käyttäen.

5. Katon pinnoitus

Laadukas kattopinnoite kestää pohjoiset olosuhteet ja suojaa kattoa ja rakennusta. Pinnoitteeksi voidaan valita joko väritön tiilikaton suoja-aine tai värillinen tiilikattomaali.

6. Huoltosopimus

Huoltosopimus sisältää katon kuntotarkastuksen, puhdistuksen ja rikkinäisten tiilien vaihdon. Tarkempi sisältö räätälöidään kohteen vaatimusten mukaan.

Pohjolan Pintamestarit tarjoaa laadukasta ja luotettavaa palvelua tiilikattojen, peltikattojen ja huopakattojen pesuihin, pinnoituksiin, maalaukseen sekä huolto- ja korjaustoimenpiteisiin.

Näin prosessi etenee

  1. Kerro meille kohteesi perustiedot ja pyydä tarjous.
  2. Keskustelemme tarpeistasi ja toiveistasi katon pesun tai pinnoituksen suhteen.
  3. Kartoitamme katon tämänhetkisen kunnon ja suosittelemme katollesi parhaiten sopivan ratkaisun. Ammattilaisemme suorittavat katon kunnostuksen sovittuna ajankohtana.

Kysyttävää?

0400 993000

Jätä soittopyyntö

Tyytyväiset asiakkaat kertovat:

”Suoritus oli virheetön.”

Lue lisää

Tyytyväiset asiakkaat kertovat:

”Työskentely oli todella hyvää ja ammattitaitoista.”

Lue lisää