Peltikaton maalaus ja pesu

Miksi peltikatto kannattaa maalata?

Eri luonnonvoimat kuten aurinko, vesi, lumi ja jää kuluttavat pikkuhiljaa peltikatosta vanhaa maalipintaa pois, jonka jälkeen sinkkipinta syöpyy pois ja pelti alkaa ruostua, ellei asialle tehdä mitään. Jos peltikaton maalaus jätetään tekemättä, seurauksena voi olla lopulta katon vuotaminen, vesivahinkoriskin kasvu koko rakennuksessa ja mittavan kattoremontin tarve. Peltikaton maalauksen sekä kokonaisvaltaisen huoltosuunnitelman avulla kattoon liittyvät vesivuotoriskit pysyvät erinomaisesti hallinnassa.

Peltikaton maalauksella kattopinta saadaan uutta vastaavaan kuntoon, jolloin yllä mainittu kehitys pysähtyy ja lopputuloksena katolle saadaan kymmeniä vuosia lisää elinikää. Menetelmällämme peltikatto saadaan uudenveroiseksi sekä ulkonäöllisesti että suojausominaisuuksiltaan vain murto-osalla kattoremontin hinnasta. Tavoitteenamme on, ettei käsittelemäämme peltikattoa tarvitse vaihtaa uuteen koko rakennuksen elinkaaren aikana, kun katolle tehdään oikeat huoltotoimenpiteet oikeaan aikaan.

Peltikaton maalauksen hyödyt

Peltikaton maalaukseen kehittämällä menetelmällämme katolle saadaan uutta vastaavat ominaisuudet kuten erittäin kestävä maalikalvo halutulla värisävyllä ja erinomainen värin ja kiillon pysyvyys sekä mekaanisen ja kemiallisen rasituksen kesto. Maalauksen seurauksena katolla on vastamaalatun näköinen pinta vuosienkin kuluttua ja pitkä huoltoväli.

Peltikaton maalaus tuo katolle kymmeniä vuosia lisää elinikää, mutta se on tyypillisesti kustannuksiltaan vain murto-osan kattoremontin hinnasta. Kiinteistönomistaja voikin maalausmenetelmämme avulla säästää huomattavia summia rahaa sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Lisäksi puhdas ja maalattu peltikatto näyttää todella hyvältä vuodesta toiseen, mikä vaikuttaa positiivisesti kiinteistön arvoon, jälleenmyyntihintaan ja kiinteistön korjausvelan määrään. Kattoon ja kiinteistöön kohdistuvien hyötyjen lisäksi teet samalla myös ympäristöteon, kun vanhaa ei tarvitse purkaa.

Mitä peltikaton maalaus sisältää?  

Ennen urakan aloittamista katolle tehdään kokonaisvaltainen kuntotarkastus, jossa käy ilmi katon korjaustarpeet. Peltikaton kunnostus Pintamestareiden menetelmällä sisältää pesun ja maalauksen lisäksi kaikki tarvittavat kunnostustoimenpiteet, kuten ruostekohtien käsittelyn, vesikourujen puhdistuksen, aluskatteen korjaukset, reikien paikkaukset ja läpivientien tai saumojen tiivistykset sekä tarvittaessa kattoturvatuotteiden korjaukset tai asennukset.

Peltikaton pesu

Kattopesu voidaan aloittaa, kun tarvittavat korjaus- ja tiivistystoimenpiteet on tehty. Peltikaton pesu tehdään kattopesuun suunnitellulla korkeapainepesurilla, jossa vesimäärä ja vesipaine ovat riittävän korkealla tasolla ja pitkälle kehitetty rotaatiotekniikka mahdollistaa tehokkaan pesutyön ja peltikatolla usein tiukassakin oleva vanha maali saadaan poistettua riittävissä määrin. Pinttynyt lika, rasva tai muut epäpuhtaudet saadaan poistettua tehokkaiden peltikatoille suunniteltujen pesuaineiden avulla, jotka täydentävät korkeapesun vaikutusta. Näillä toimenpiteillä sekä huolellisella ruostekohtien käsittelyllä saadaan paras mahdollinen tartuntapohja uudelle maalipinnalle.

Peltikaton maalaus

Peltikaton maalaus tehdään kattopinnalle parhaiten soveltuvalla peltikattomaalilla käyttäen tehokasta korkeapaineruiskua. Maalauksen lopputuloksena katto on sekä ominaisuuksiltaan että visuaalisesti uutta vastaavassa kunnossa. Peltikattomaalit tehdään yhteistyössä parhaiden maalitehtaiden kanssa ja työt tehdään aina takuutyönä.

Peltikaton tiivistykset

Kattoremontin tarve voidaan poistaa myös vuotavilta katoilta suorittamalla korjauksia vedeneristemassalla. Esimerkiksi saumakohdat saadaan tiivistettyä kätevästi peltikaton maalauksen yhteydessä. Tällöin ei tarvita turhaa kallista kattoremonttia yksittäisten vuotojen vuoksi vaan voidaan korjata juuri ne kohdat katolla, joissa on ongelmia. Käyttämämme vedeneristemassan vaikutus on pitkäikäinen ja sillä on jopa 25 vuoden eliniänodote. Tuote on muokattavissa kaikkiin muotoihin saumattomasti sekä maalattavissa alkuperäisen katon väriin, jolloin korjaus on huomaamaton.

Peltikaton huolto

Peltikatot tulee huoltaa säännöllisesti. Peltikattojen ja vesikourujen puhdistukset irtoroskista sekä katon yleiskunnon tarkastus on hyvä tehdä vuosittain. Helpoiten ja vaivattomimmin peltikaton huolto onnistuu Pintamestareiden huoltosopimuksen avulla, jolloin vuosittaisesta huoltokäynnistä ei tarvitse itse huolehtia. Huoltokäynnin jälkeen työn tilaajalle toimitetaan kirjallinen huoltoraportti mahdollisine toimenpidesuosituksineen.

Peltikattojen maalaukset Pintamestareilta ympäri Suomen

Paikalliset Pintamestarit hoitavat peltikattojen pesun, maalauksen ja huollon koko valtakunnan alueella. Toimimme seuraavista toimipisteistä käsin: Helsinki, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Kokkola, Seinäjoki, Kuopio, Rovaniemi ja Lappeenranta

Kaipaako kattosi ehostusta?

Meillä voit maksaa osissa

Tiesithän, että voit maksaa myös erissä. Meiltä saat jopa 6 kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

Tilaa vesikaton maksuton huolto-opas

Menetelmämme

1. Katon ja kattorakenteiden kuntotarkastus

Kokenut työnjohtaja tarkastaa katon, kattorakenteiden ja yläpohjan kunnon.

2. Korjaustoimenpiteet

Tarkastuksessa havaitut puutteet korjataan kuntoon  ammattitaidolla. Tiivistyksiin ja muihin katolla havaittuihin korjaustarpeisiin löytyy laadukkaat tuotteet ja tehokkaat menetelmät.

3. Katon pesu

Katto ja vesikourut pestään puhtaaksi. Pintamestareiden pesukalusto on erittäin tehokas ja monipuolinen, minkä ansiosta pesupainetta, vesimäärää, pesutekniikkaa ja veden lämpötilaa voidaan säätää niin, että katto saadaan varmasti täysin puhtaaksi.

4. Pohjatyöt

Katto pinnoitetaan laadukkaalla pinnoitteella, joka kestää erinomaisesti pohjoiset olosuhteet ja suojaa parhaalla mahdollisella tavalla kattoa, sen alapuolella olevaa rakennusta sekä rakennuksen asukkeja.

5. Katon maalaus

Katto maalataan laadukkaalla peltikattomaalilla, joka kestää erinomaisesti pohjoiset olosuhteet ja suojaa parhaalla mahdollisella tavalla kattoa, sen alapuolella olevaa rakennusta sekä rakennuksen asukkeja.

6. Huoltosopimus

Huoltosopimus sisältää katon kunnon tarkastuksen sekä kattopintojen ja vesikourujen puhdistuksen. Tarkempi sisältö räätälöidään kohteen vaatimusten mukaan.

Pohjolan Pintamestarit tarjoaa laadukasta ja luotettavaa palvelua tiilikattojen, peltikattojen ja huopakattojen pesuihin, pinnoituksiin, maalaukseen sekä huolto- ja korjaustoimenpiteisiin.

Näin prosessi etenee

  1. Kerro meille kohteesi perustiedot ja pyydä tarjous.
  2. Keskustelemme tarpeistasi ja toiveistasi katon pesun tai pinnoituksen suhteen.
  3. Kartoitamme katon tämänhetkisen kunnon ja suosittelemme katollesi parhaiten sopivan ratkaisun. Ammattilaisemme suorittavat katon kunnostuksen sovittuna ajankohtana.

Kysyttävää?

0400 993000

Jätä soittopyyntö

Tyytyväiset asiakkaat kertovat:

”Suoritus oli virheetön.”

Lue lisää

Tyytyväiset asiakkaat kertovat:

”Työskentely oli todella hyvää ja ammattitaitoista.”

Lue lisää