Katon pesu- ja pinnoituspalvelut

Tutustu palveluihimme

Tiilikaton pesu ja maalaus

Tehtävämme on huolehtia, että suomalaiset tiilikatot ovat pohjoisten olosuhteiden vaatimassa huippukunnossa vuodesta toiseen.

Lue lisää

Peltikaton pesu ja maalaus

Aurinko, vesi, lumi ja jää kuluttavat peltikatosta vanhaa maalipintaa pois, jonka jälkeen sinkkipinta syöpyy pois ja pelti alkaa ruostua. 

Lue lisää

Huopakaton pesu ja PINNOITUS

Teemme huopakattojen pesut ja pinnoitukset pitkään kokemukseen perustuvalla ammattitaidolla koko Suomessa. 

Lue lisää

Jokainen katto on yksilö

Kun Pintamestarit tilataan hoitamaan katto kuntoon, kaikki lähtee kokonaisvaltaisesta katon kuntotarkastuksesta. Kirjallisesta raportista käy ilmi katon sen hetkinen tilanne, joiden perusteella annamme toimenpidesuositukset, joilla katto saadaan uutta vastaavaan kuntoon. Mikäli katto on pinnoitettavissa ja ehdotuksemme hyväksytään, niin ryhdymme hommiin.

Ennen katon pesua tai urakan yhteydessä korjaamme huolellisesti mahdolliset viat, joita kattoon on voinut vuosien saatossa syntyä. Yleisimpiä korjaustöitä ovat aluskatteen korjaus, rikkoontuneiden kattotiilien vaihto, ruostekohtien käsittely, reikien paikkaus, läpiviennin tiivistys, huopakuprujen korjaus, saumakohtien tiivistys, peltiosien korjaus ja harjan tiivistys.

Korjausten jälkeen katto pestään puhtaaksi tehokkaalla korkeapainepesurilla käyttäen kullekin katolle sopivaa vesimäärää, painetta, vesirotaatiota ja pesuainetta. Pesun jälkeen katto pinnoitetaan halutun väriseksi katolle parhaiten soveltuvalla ja ammattikäyttöön tarkoitetulla pinnoitteella. Käytämme pinnoitustöissä useimmiten korkeapaineruiskua, joka tuottaa laadukkaan lopputuloksen tehokkaasti ja toimivasti.

Katon pinnoituksen avulla pinnan huokoisuus saadaan kyllästettyä ja katon pinta uudistettua niin, ettei vesi pääse imeytymään kattoon. Näin rapautuminen saadaan pysäytettyä ja rapautumisen aiheuttamat vauriot korjattua kokonaisuudessaan. Lisäksi pinnoituskäsittely tuo erinomaisen suojan mm. auringon UV-säteilyä, ilmansaasteita, sammalta, levää, jäkälää, lunta ja muita kattoa kuluttavia tekijöitä vastaan. Käyntimme jälkeen katto on uuden veroinen ja katon uusimisesta aiheutuvat korjauskustannukset voi unohtaa.

Katon pesun ja pinnoituksen yhteydessä voidaan tarvittaessa asentaa katolle uudet kattoturvatuotteet, jos ne ovat vanhentuneet tai puutteelliset. On hyvä huomioida myös, että pinnoitetulta katolta tulee vesi pois nopeammin, joten vedenpoistojärjestelmien kunto kannattaa varmistaa. Katon pinnoitus on myös erinomainen toimenpide suoritettavaksi ennen aurinkopaneelien asennusta. Näin varmistetaan, että katto pysyy kunnossa koko aurinkopaneelien elinkaaren ajan eikä paneeleita tarvitse kattotöiden takia välissä purkaa ja asentaa takaisin.

Emme pyöri pihallanne koko kesää, vaan hoidamme pesun, pinnoituksen ja muut kunnostustyöt tuhansien kunnostettujen kattojen tuomalla kokemuksella, ammattitaidolla ja tehokkuudella. Voit luottaa siihen, että aikataulumme pitävät ja huolehdimme siitä, että pinnoitustyöt tehdään sopivien sääolosuhteiden vallitessa. Pystymme tarvittaessa kokoamaan isommankin porukan työmaalle yhdistämällä useamman toimipisteen henkilöstöä, joten isojenkaan pinta-alojen pinnoittaminen ei ole meille ongelma.

Ikä on vain numero

Se, mitä toimenpiteitä katolle on tarkoituksenmukaista tehdä missäkin vaiheessa elinkaarta, riippuu paljon katon materiaalista ja sen ympäristöstä sekä siitä, miten kattoa on vuosien varrella huollettu. Säännöllisesti puhdistettu ja huollettu katto säilyy hyväkuntoisena huomattavasti pidempään kuin unohduksiin painunut katto.

Esimerkiksi sammaleen kertyminen katon pintaan nopeuttaa katon rapautumista huomattavasti muun muassa pakkasrapautumisen kautta. Rapautumisen seurauksena kattomateriaali, esimerkiksi tiili, voi rikkoutua tai sen suojausominaisuudet heikentyä, jolloin vesi pääsee katon rakenteisiin tai aluskatteen päälle, minkä myötä vesivuotoriski suurenee isoksi kertaheitolla. Katon pinnoitus tarvittavine oheistoimintoineen estää tämän jatkumon alkutekijöissään, minimoi vuotoriskit ja tuo katolle huomattavasti lisää ikää.

Pintamestarit suositteleekin katon vuosittaista huoltoa, jolloin maalausta tai pinnoitusta voi lykätä eteenpäin usein jopa vuosikymmenillä. Jopa 40 vuotta vanha katto voi olla vielä kohtuullisessa kunnossa, kun sitä on pidetty rakkaudella. Viimeistään tuossa vaiheessa pinta alkaa kuitenkin kaivata maalia.

Kun pinta uusitaan oikeassa kohdassa, optimoidaan katon kustannukset vs. katon elinikä ja maksimoidaan katon käyttöikä.

Takuulla ja taidolla

Olemme toimineet kattopinnoitusten parissa vuosituhannen vaihteesta saakka eli jo yli 20 vuoden ajan. Kattopinnoitukset ovat erikoisalaamme, joten tiedämme mitä teemme. Takanamme on pitkästi toista miljoonaa neliömetriä pinnoitettua kattoa, mikä tarkoittaa yli tuhannen taloyhtiön, usean tuhannen omakotitalon sekä satojen julkisen kohteen ja yrityspuolen kattojen pinnoitusta. 

Meiltä työn tilaaja saa aina käytännön työssä testatun ja markkinoiden laadukkaimman pinnoitteen, ammattitaitoisimman ja tehokkaimman tekijän sekä monipuoliset lisäpalvelut kattopinnoituksiin liittyen. Teemme kaikki työmme takuutyönä, ja palvelumallimme ulottuu myös takuuajan yli koko katon ja rakennuksen elinkaaren ajalle.

Kattopinnoituskonseptiamme on hiottu vuosien aikana ja uskomme, että kokemus, laatu ja tehokkuus näkyvät työssämme. Toimintamme on myös sertifioitu ISO9001:2015-laatujärjestelmän mukaiseksi, minkä uskomme näkyvän erityisesti prosessin jouhevuudessa ja siinä, että asiakastyytyväisyytemme on erittäin korkealla tasolla. Käsittelemiemme kattojen kunto on meille henkilökohtainen asia.

Tilaa nyt – Maksa osissa

Tiesithän, että voit maksaa myös erissä. Meiltä saat jopa 6 kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

asiakastarinat tuovat esille kattohuoltojen edut – tutustu tarinoihin ja tilaa kuntotarkastus.

Tilaa vesikaton maksuton huolto-opas

Pohjolan Pintamestarit tarjoaa laadukasta ja luotettavaa palvelua tiilikattojen, peltikattojen ja huopakattojen pesuihin, pinnoituksiin, maalaukseen sekä huolto- ja korjaustoimenpiteisiin.

Näin prosessi etenee

  1. Kerro meille kohteesi perustiedot ja pyydä tarjous.
  2. Keskustelemme tarpeistasi ja toiveistasi katon pesun tai pinnoituksen suhteen.
  3. Kartoitamme katon tämänhetkisen kunnon ja suosittelemme katollesi parhaiten sopivan ratkaisun. Ammattilaisemme suorittavat katon kunnostuksen sovittuna ajankohtana.

Kysyttävää?

0400 993000

Jätä soittopyyntö

Tyytyväiset asiakkaat kertovat:

”Suoritus oli virheetön.”

Lue lisää

Tyytyväiset asiakkaat kertovat:

”Työskentely oli todella hyvää ja ammattitaitoista.”

Lue lisää