Huopakaton pinnoitus ja pesu

Miksi pinnoitus

Sääolosuhteiden vaihtelut sekä eri luonnonvoimat, kuten auringon UV-säteily, sadevesi, sammal, lumi ja jää kuluttavat vuosien mittaan huopakaton suojaavaa kulutuspintaa pois, jolloin bitumi tulee esille ja reiän syntyminen huopakattoon mahdollistuu. Jos huopakaton pinnoitus jätetään tekemättä, seurauksena voi olla lopulta katon vuotaminen, vesivahinkoriskin kasvu koko rakennuksessa ja mittavan kattoremontin tarve. Huopakaton pinnoituksen avulla kattoremonttia ei tarvita ja kattoon liittyvät vesivuotoriskit pysyvät erinomaisesti hallinnassa.

Huopakaton pinnoituksella kattopinta saadaan uutta vastaavaan kuntoon, jolloin yllä mainittu kehitys pysähtyy ja lopputuloksena katolle saadaan kymmeniä vuosia lisää elinikää. Menetelmällämme huopakatto saadaan uudenveroiseksi sekä ulkonäöllisesti että suojausominaisuuksiltaan vain murto-osalla kattoremontin hinnasta. Uskomme että kattoa ei useinkaan tarvitse vaihtaa uuteen koko rakennuksen elinkaaren aikana, kun katolle tehdään oikeat huoltotoimenpiteet oikeaan aikaan.

Pinnoituksen hyödyt

Pinnoitusmenetelmällämme huopakatolle saadaan uusi erittäin kestävä, elastinen ja suojaava pinta. Kattopinnasta tulee vesi- ja ilmatiivis, mutta se pysyy silti hengittävänä ja vesihöyryä läpäisevänä. Pinnoite antaa erinomaisen suojan kattoa rapauttavia tekijöitä, kuten UV-säteilyä, sammaloitumista, lunta ja jäätä vastaan. Saumattoman ja yhtenäisen pinnan ansiosta katon vuotoriski pienenee huomattavasti ja katon toimivuus kokonaisuudessaankin pysyy erinomaisella tasolla. Pinnoituksen ansiosta katon kunnostus ei vaadi tulitöitä tai purkutöitä eikä työstä synny jätekustannuksia tai paloriskiä.

Pinnoituksen seurauksena katon paino kasvaa uuden huopakermin asennukseen verrattuna hyvin vähän, jolloin kattorakenteisiin kohdistuva rasitus pysyy hallinnassa. Katolle saadaan myös erinomainen mekaanisen rasituksen kesto, joten esimerkiksi talvella ei tarvitse pelätä lumenpudottajien teräviä työkaluja. Mahdolliset vauriot pinnoitteessa on erittäin helppo tarvittaessa paikata, jos niitä onnistuu joku saamaan aikaiseksi. Pinnoitteet ovat myös paloturvallisia materiaaleja, eivätkä ne anna kasvupohjaa sammaleelle tai muille vastaaville kasvustoille.

Kokonaistaloudellisen pinnoitusratkaisumme avulla kiinteistönomistaja voi säästää huomattavia summia rahaa sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Pinnoitus tuo huopakatolle kymmeniä vuosia lisää elinikää, mutta se on tyypillisesti kustannuksiltaan vain murto-osan kattoremontin hinnasta. Kunnostettu katto vaikuttaa positiivisesti myös kiinteistön arvoon, jälleenmyyntihintaan ja kiinteistön korjausvelan määrään. Kattoon ja kiinteistöön kohdistuvien hyötyjen lisäksi teet samalla myös ympäristöteon, kun vanhaa ei tarvitse purkaa. Pinnoitus on hiilijalanjäljen ja elinkaaritalouden kannalta parempi ratkaisu kuin katon purkaminen ja uuden asentaminen.

Miten huopakaton pinnoitus onnistuu

Ennen urakan aloittamista katolle tehdään kokonaisvaltainen kuntotarkastus, jossa käy ilmi katon korjaustarpeet. Huopakaton huolto Pintamestareiden menetelmällä sisältää pesun ja pinnoituksen lisäksi vesikourujen puhdistuksen, mahdollisten kuplien korjaukset ja reikien paikkaukset, läpivientien tiivistykset, katon peltityöt sekä katon muiden osien korjaukset tarpeen mukaan.

Huopakaton pesu

Kattopesu voidaan aloittaa, kun tarvittavat korjaus- ja tiivistystoimenpiteet on tehty. Huopakaton pesu tehdään sopivalla vesimäärällä ja -paineella varustetulla korkeapainepesurilla, jotta sammal ja muut huopakatolle kerääntyneet epäpuhtaudet saadaan poistettua katolta.  Huopakaton puhdistus viimeistellään sammaleenestoaineen avulla, joka täydentää korkeapainepesun vaikutusta tuhoten itiöt huopakaton sisältä. Näillä toimenpiteillä saadaan paras mahdollinen tartuntapohja uudelle pinnoitteelle.

Huopakaton pinnoitus

Huopakaton pinnoitus tehdään kattopinnalle parhaiten soveltuvalla huopakattopinnoitteella, joka asennetaan tehokasta korkeapaine- tai kaksikomponenttiruiskua käyttäen. Huopakattopinnoitteet tehdään yhteistyössä parhaiden maalitehtaiden kanssa. Pinnoitteeksi voidaan valita joko polyurea tai huopakaton pinnoitukseen soveltuva ruiskumassa. Molemmat vaihtoehdot soveltuvat erinomaisesti pohjoismaisiin olosuhteisiin, mutta niillä on kuitenkin omat eroavaisuutensa, joten pinnoitevalinnassa kannattaa kääntyä ammattilaisten puoleen. Pinnoitustyöt tehdään aina takuutyönä.

Huopakaton tiivistys

Kattoremontin tarve voidaan poistaa myös suorittamalla korjauksia vedeneristemassalla katolla oleviin ongelmakohtiin. Esimerkiksi kerrostalojen tasahuopakattojen suurimmat riski- ja vuotokohdat ovat yleensä läpiviennit ja kattokaivot, joiden alkuperäinen vesitiiveys on saavuttanut elinikänsä pään, tasoalueiden ollessa puolestaan vielä hyvässä kunnossa. Näiden kohdalla saumattomasti kaikkiin muotoihin muovailtavissa olevat ja jopa 25 vuoden eliniänodotteen omaavat vedeneristeet ovat paras ja kustannustehokkain ratkaisu katon korjaamiseen ja kattoremontin välttämiseen.

Huopakaton huolto

Huopakatot tulee huoltaa säännöllisesti. Huopakaton puhdistus irtoroskista sekä katon yleiskunnon tarkastus on hyvä tehdä vuosittain. Helpoiten ja vaivattomimmin huopakaton huolto onnistuu Pintamestareiden huoltosopimuksen avulla, jolloin vuosittaisesta huollosta ei tarvitse itse huolehtia. Huoltokäynnin jälkeen työn tilaajalle toimitetaan kirjallinen huoltoraportti mahdollisine toimenpidesuosituksineen. Lue lisää kattohuolloista!

Huopakattojen pinnoitukset Pintamestareilta ympäri Suomen

Paikalliset Pintamestarit hoitavat huopakattojen huollot, kuntotarkastukset, pesut ja kattopinnoitukset koko valtakunnan alueella. Toimimme seuraavista toimipisteistä käsin: Helsinki, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Kokkola, Seinäjoki, Kuopio, Rovaniemi ja Lappeenranta.

huopakaton pesu ja pinnoitus

Tilaa nyt – Maksa osissa

Tiesithän, että voit maksaa myös erissä. Meiltä saat jopa 6 kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

Tilaa vesikaton maksuton huolto-opas

Menetelmämme

1. Katon ja kattorakenteiden kuntotarkastus

Kokenut työnjohtaja tarkastaa katon, kattorakenteiden ja yläpohjan kunnon.

2. Korjaustoimenpiteet

Tarkastuksessa havaitut puutteet korjataan kuntoon ammattitaidolla. Tiivistyksiin, paikkauksiin ja muihin katolla havaittuihin korjaustarpeisiin löytyy laadukkaat tuotteet ja tehokkaat menetelmät.

3. Katon pesu

Katto ja vesikourut pestään puhtaaksi. Pintamestareiden pesukalusto on erittäin tehokas ja monipuolinen, minkä ansiosta pesupainetta, vesimäärää, pesutekniikkaa ja veden lämpötilaa voidaan säätää niin, että katto saadaan varmasti täysin puhtaaksi.

4. Sammalenpoistoaine

Huopakaton huokosissa asusteleva sammal, jäkälä, levä ja muu eliöstö tuhotaan katolta viimeistä itiötään myöten tehokasta sammalenpoistoainetta käyttäen.

5. Katon pinnoitus

Katto pinnoitetaan polyurea- tai Elaproof-pinnoitteella, jotka kestävät erinomaisesti pohjoiset olosuhteet ja suojaavat parhaalla mahdollisella tavalla kattoa, sen alapuolella olevaa rakennusta sekä rakennuksen asukkeja.

6. Huoltosopimus

Huoltosopimus sisältää katon kuntotarkastuksen, puhdistustoimenpiteet ja tarvittavat korjaustoimenpiteet.  Tarkempi sisältö räätälöidään kohteen vaatimusten mukaan.

Pohjolan Pintamestarit tarjoaa laadukasta ja luotettavaa palvelua tiilikattojen, peltikattojen ja huopakattojen pesuihin, pinnoituksiin, maalaukseen sekä huolto- ja korjaustoimenpiteisiin.

Näin prosessi etenee

  1. Kerro meille kohteesi perustiedot ja pyydä tarjous.
  2. Keskustelemme tarpeistasi ja toiveistasi katon pesun tai pinnoituksen suhteen.
  3. Kartoitamme katon tämänhetkisen kunnon ja suosittelemme katollesi parhaiten sopivan ratkaisun. Ammattilaisemme suorittavat katon kunnostuksen sovittuna ajankohtana.

Kysyttävää?

0400 993000

Jätä soittopyyntö

Tyytyväiset asiakkaat kertovat:

”Suoritus oli virheetön.”

Lue lisää

Tyytyväiset asiakkaat kertovat:

”Työskentely oli todella hyvää ja ammattitaitoista.”

Lue lisää