Pintamestarit huoltaa kattosi laadulla

Katon pesu pidentää katon ikää

Suosittelemme katon puhdistusta, kun sammalta tai pinttynyttä likaa on selvästi näkyvissä, mutta katto on kohtuullisen uusi (alle 10 vuotta) tai vasta pinnoitettu. Tiilikatoille ja huopakatoille, joille sammalta on alkanut kertyä, käytetään lisäksi sammaleenestoainetta, joka tehostaa pesun vaikutusta huomattavasti. Peltikaton pesu suoritetaan samalla periaatteella, mutta sammaleenestoaineen sijaan käytetään peltikatoille sopivia pesuaineita. Katon pesu kannattaa suorittaa noin 5–10 vuoden välein, jolloin kattopinta pysyy puhtaana ja uuden maalauksen tai pinnoituksen tarve siirtyy vuosilla eteenpäin.

Sammal ja muut rasitustekijät haurastuttavat kattoja

Taloa ympäröivät puut varjostavat kattoa ja pudottavat sen pintaan lehtiä, havunneulasia ja muuta eloperäistä materiaalia, mikä luo erityisesti tiilikatolle otollisen kasvualustan sammaleelle, jäkälälle ja levälle. Kun sammal pääsee iskemään kattoon, se alkaa nopeasti rapauttaa kattopintaa. Tämä johtuu pakkasrapautumisesta, joka syntyy, kun sammal syö tiilikatossa tiilen sisässä olevaa kalkkia, jolloin vesi pääsee tiilen sisään. Tiilen sisällä oleva vesi jäätyy pakkasella, jolloin se laajenee ja rapauttaa kiveä. Huopa- ja peltikatoissa ilmiö on hieman erilainen, mutta kasvuston sekä mm. siitepölyn ja ilmansaasteiden vaikutuksesta kattopinta kuluu kiihtyvään tahtiin, jos pesua ei suoriteta ajallaan.

Rapautumisen seurauksena katon vuotoriski suurenee ja katon paino nousee, mikä aiheuttaa rasitusta kattorakenteille. Likaiselta ja kasvuston peittämältä katolta ei pääse sadevesi suunnitellulla tavalla pois, mikä saattaa aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Luonnollisesti sammalkasvusto sekä muut epäpuhtaudet vaikuttavat epätoivotulla tavalla katon sekä usein myös koko kiinteistön ulkonäköön.

Puhdas katto suojaa koko taloa

Katto suojaa kaikkea sen alla olevaa, mutta katon kunnon merkitystä saatetaan aliarvioida. Pienellä ylläpitokustannuksella voidaan kuitenkin paitsi hidastaa katon rapautumista ja pidentää sen huoltoväliä pintakäsittelyn osalta, suojata myös koko taloa. Katon pesu pitää katon puhtaana, mikä edesauttaa mahdollisuutta pitää katto myös muutoin hyväkuntoisena ja kestävänä. Lisäksi sadevesi poistuu puhtaalta katolta oikeaoppisesti eikä imeydy kattopintaan ja katolla kasvaviin kasvustoihin.

Sammal poistetaan tiilikatolta riittävällä paineella sekä vesimäärällä suoritettavan painepesun avulla tehokasta sammaleenestoainetta hyväksikäyttäen. Painepesu puhdistaa katon kaikesta näkyvästä liasta ja sammaleenestoaineen avulla sammal saadaan tuhottua itiöstöineen kattopintojen syvimpiä huokoisia myöten. Sammaleen poisto katolta on sitä helpompaa, mitä vähemmän sitä on ehtinyt kertyä. Siksi katon säännöllinen puhdistaminen on katon kunnossa pysymisen kannalta tärkeä juttu.

Myös peltikattojen ja huopakattojen pintaan tarttuu helposti epäpuhtauksia, jotka kuluttavat kattopintaa ja lyhentävät näin katon maalaus-/uusimisväliä. Säännöllisellä pesulla tehokkailla kattopesuaineilla höystettynä saadaan pidettyä peltikatot ja huopakatot puhtaina ja isomman kunnostuksen suoritusväliä pidennettyä vuosikaupalla. 

Huolehdimme kattosi kunnosta tarkastamalla pesun yhteydessä katon yleiskunnon ja teemme mahdolliset korjaavat toimenpiteet. Säännöllisen kattopesun ansiosta pienet vauriot havaitaan ajoissa, jolloin vältytään yllätyksiltä ja isommilta ongelmilta. Lisäksi pesun yhteydessä voidaan arvioida tarkasti maalauksen ja pinnoituksen tarve sekä tehdä suunnitelma pintakäsittelyn osalta hyvissä ajoin.

Kattopesut Pintamestareilta ympäri Suomen

Paikalliset Pintamestarit hoitavat kattojen pesut koko valtakunnan alueella. Toimimme seuraavista toimipisteistä käsin: Helsinki, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Kokkola, Seinäjoki, Kuopio, Rovaniemi ja Lappeenranta

Sammaleen poisto katolta pitää katon hyväkuntoisena ja kestävänä.

Sammalta katolla?

Autamme mielellämme

Tiesithän, että voit maksaa myös erissä. Meiltä saat jopa 6 kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

Sammal syö tiilien sisässä olevaa kalkkia, mikä rapauttaa katon pintaa ja edesauttaa katon haurastumista.

Tilaa maksuton kuntotarkastus