Pintamestarit
palvelee omakotiasujia

Missä kunnossa kattosi tarkalleen ottaen on?

Ihan alkuun on tunnustettava: kattojen kunto on meille sydämen asia. Katto, joka kasvaa sammalta ja josta tiilet irtoilevat, herättää meissä isällisiä tunteita. Tiedämme, että edessä on silloin urakka, joka ei tunnu mukavalta muista kuin kattoremontin tekijästä.

Yhtä mukavaa on kuitenkin todeta, että katto on pelastettavissa. Näin on siinä tapauksessa, kun vauriot ovat vielä pinnallisia.

Paras aika Pintamestareiden menetelmälle on siinä vaiheessa, kun:

 • katon ikä alkaa olla 15–20 vuotta
 • katolla kasvaa sammalta tai jäkälää
 • katon väri on haalistunut ja pinta hilseilee.

Myöhäistä ei ole vielä silloinkaan, kun:

 • vesi ei tule kunnolla alas tiilikatolta
 • yksittäisiä kattotiiliä on alkanut rikkoutua
 • peltikatolla on pintaruostetta.

Kattoremonttia puolestaan suosittelemme siinä tilanteessa, jos:

 • rikkinäisiä tiiliä tai kattolevyjä alkaa olla paljon
 • peltikatto on läpiruostunut 
 • kattohuopa on kulunut puhki
 • aluskate puuttuu
 • vesi vuotaa katon läpi sisälle puutteellisen kattorakenteen takia.

Miksi katon huolto on tärkeää?

Katon alla on kaikki tärkeä. Siellä on kotisi. Talon kunnon kannalta katosta huolehtiminen tulisi siksi olla asia numero yksi. Se, ettei taloja päästetä rapistumaan, vaan niitä hoivataan ja huolletaan sydämellä ja järjellä, on kaikkien talonomistajien etu. 

Pienenkin omakotitalon kattoremontti tulee helposti maksamaan kymmeniä tuhansia euroja. Kun katto kunnostetaan pinnoittamalla, ei kallista remonttia tarvita. Katon pesu, pinnoitus ja mahdolliset korjaukset maksavat noin 25–30 % kattoremontin hinnasta. Lisäksi voit hyödyntää kotitalousvähennystä todella hyvin, koska keskimäärin 80% urakkasummasta on työtä, josta vähennyksen voi tehdä..

Jatkuu kuvan alla

Tilaa nyt
Maksa osissa

Tiesithän, että voit maksaa myös erissä. Meiltä saat jopa 6 kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

Uudella laadukkaalla pinnoitteella katon käyttöikä pitenee kertaheitolla jopa 20 vuotta. Hyvällä huoltosuunnitelmalla voidaan välttyä kattoremontilta kokonaankin koko talon elinkaaren ajan. Pintamestareiden tarjoaman palvelun avulla voit siis säästää huomattavan summan rahaa sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Katto on myös rakennuksen kolmas julkisivu. Kun kattopinnat on pesty ja maalattu uutta vastaavaan tai parempaan kuntoon, koko talon yleisilme paranee. Tämä nostaa tietysti myös kiinteistön arvoa siinä vaiheessa, kun tulee aika laittaa talo myyntiin. 

Pintaa syvemmälle

Katon kunto ei aina selviä pintaa katsomalla. Siksi katsomme aina myös pintaa syvemmälle. Jos jokin kohta vaatii korjausta, hoidamme homman heti. Haluamme, että vältyt suuremmilta remonteilta myös jatkossa.

Teemme katollesi pinnoituksen lisäksi kokonaisvaltaisen kunnostuksen, joka voi sisältää tarpeen mukaan esimerkiksi läpivientien tiivistyksen, aluskatteiden korjauksen, kattoturvatuotteiden ja vedenpoistojärjestelmän uusimisen, yläpohjan lisäeristyksen tai yläpohjan tuuletuksen kuntoon laittamisen. 

Jos haluat, voimme samalla puhdistaa talon julkisivut ja pihakivetykset. Käytämme näille pinnoille erityistä likaa ja vettä hylkivää kyllästysainetta, jolla pinnat saadaan pysymään puhtaina pitkään ja pienin puhdistustoimenpitein.

Jouhevaa palvelua

Olemme huoltaneet ja pinnoittaneet kattoja jo 20 vuoden ajan. Tuona aikana meille on kertynyt vankka osaaminen, johon asiakkaamme voivat luottaa sataprosenttisesti. Voimme käsi sydämellä sanoa, että tunnemme suomalaiset katot ja niiden tarpeet.

Ymmärrämme myös sen, etteivät kaikki omakotiasujat kiiku katoilleen säännöllisesti, eivät edes joka kesä. Ehkä tikapuiden kiipeäminen huimaa, eikä lähistöllä ole vapaaehtoista huoltomiestä hommaa hoitamaan.

Jos katon kunto epäilyttää, voimme tulla tarkastamaan tilanteen aivan ilman sitoumuksia. Kiipeämme katollesi, tarkistamme katon paitsi pintapuolisesti, myös pintaa syvemmältä, teemme ehdotuksen toimenpiteistä ja annamme sinulle hinta-arvion. Emme jää notkumaan kahvipöytään siihen asti, että saamme nimet papereihin, vaan saat rauhassa miettiä asiaa ja tehdä päätöksen omaan tahtiisi.

Jos päätät antaa kattosi kunnostuksen Pintamestareiden hoitoon, voit aidosti unohtaa kattohuolesi pitkäksi aikaa ja luottaa siihen, että talosi säilyttää arvonsa katon osalta.

Tähtäämme 100 % asiakastyytyväisyyteen ja varmistamme aina, että työt on tehty sovitusti ja laatu on parasta mahdollista.

Soita meille, jos kattoasiat mietityttävät.

asiakastarinat tuovat esille kattohuoltojen edut – tutustu tarinoihin ja tilaa kuntotarkastus.

Tilaa ilmainen
vesikaton huolto-opas

Pohjolan Pintamestarit tarjoaa laadukasta ja luotettavaa palvelua tiilikattojen, peltikattojen ja huopakattojen pesuihin, pinnoituksiin, maalaukseen sekä huolto- ja korjaustoimenpiteisiin.

Näin prosessi etenee

 1. Kerro meille kohteesi perustiedot ja pyydä tarjous.
 2. Keskustelemme tarpeistasi ja toiveistasi katon pesun tai pinnoituksen suhteen.
 3. Kartoitamme katon tämänhetkisen kunnon ja suosittelemme katollesi parhaiten sopivan ratkaisun. Ammattilaisemme suorittavat katon kunnostuksen sovittuna ajankohtana.

Kysyttävää?

0400 993000

Jätä soittopyyntö

Tyytyväiset asiakkaat kertovat:

”Suoritus oli virheetön.”

Lue lisää

Tyytyväiset asiakkaat kertovat:

”Työskentely oli todella hyvää ja ammattitaitoista.”

Lue lisää