Kattohuolto tuo
huolettomuutta ja rahansäästöä

Miksi kattohuolto?

Katon huolto parantaa kattomateriaalien kestävyyttä ja pidentää näin katon elinkaarta. Lisäksi laadukas kattohuolto varmistaa katon toimivuuden sekä ennaltaehkäisee vuotoriskejä ja muita kattoon liittyviä ongelmia. Katon säännöllinen huolto ja huoltokäynnin yhteydessä tehtävä katon kuntotarkastus varmistaa sen, että katon osalta säästytään turhilta ikäviltä yllätyksiltä. Usein myös eri kattomateriaalien takuun voimassaolo vaatii vuosittaisen katon huollon.

Mikäli katon huolto unohtuu pidemmäksi aikaa, katolle kertyvät epäpuhtaudet voivat alkaa aiheuttaa erilaisia ongelmia. Irtoroska päätyy esimerkiksi usein vesikouruihin, mikä ajan myötä vaikeuttaa tai jopa estää sadeveden poistumisen katolta suunnitellusti. Erilaisten vesivahinkojen riski kasvaa, jos vesi ei pääse poistumaan tarkoituksenmukaisella tavalla. Kattohuollon avulla vesikourut pysyvät puhtaina, jolloin vedenpoistojärjestelmäkin optimaalisesti.

Epäpuhtauksien kerääntyminen katolle lisää monenlaisen kasvuston, kuten sammaleen ja jäkälän mahdollisuuksia päästä pureutumaan kattopintoihin ja aiheuttamaan katon kiihtyvää rapautumista. Jos kattopintoja ei puhdisteta niin kattoremontin tai katon isomman kunnostustoimenpiteiden tarve kasvaa ennenaikaisesti. Vuosittainen kattohuolto voi tuoda sekä lyhyellä että varsinkin vähän pidemmällä aikavälillä huomattaviakin kustannussäästöjä kodin tai kiinteistön omistajalle

Kattohuollon monet hyödyt

Säännöllinen katon huolto takaa sen, että kiinteistön katon pinta pysyy puhtaana ja näyttää hyvältä ympäri vuoden. Hyväkuntoinen katto vaikuttaa positiivisesti kiinteistön arvoon, jälleenmyyntihintaan ja kiinteistön korjausvelan määrään.

Katon huollon yhteydessä on helppo havaita mahdolliset rikkoontuneet kattomateriaalit ja ne voidaan vaihtaa saman tien, jolloin katon vuotoriski ja vesivahingon mahdollisuus pienenevät huomattavasti. Lisäpalveluna tekemämme lumenpudotukset talvisin pienentävät kattoon liittyviä riskejä omalta osaltaan usein huomattavasti.

Katolla on useimmiten erilaisia varusteita, kuten kattoturvatuotteita ja lumiesteitä, joiden tulee olla kunnossa toimiakseen hyvin. Säännöllisen katon huollon ansiosta myös niiden kunto pysyy tiedossa ja ne voidaan helposti päivittää tarpeen tullen.

Katon pinnoitus- ja maalausväli pitenevät huomattavasti, kun epäpuhtaudet eivät kuluta katon pintaa. Myös koko katon elinelinikä pitenee huollon ansiosta. Kattoa ei tarvitse uusia niin pian, ja joskus sen tarve poistuu jopa kokonaan. Monessa tapauksessa hyvin huollettu katto voikin olla parempi kuin uusi.

Kokonaisvaltainen huoltopalvelu Pintamestareilta

Me Pintamestarit tarjoamme taloyhtiöille, omakotitalouksille sekä kiinteistöjä omistaville ja hallinnoiville yritykselle, yhdistyksille ja julkisille toimijoille kokonaisvaltaisen huoltopalvelun, joka on helppo ja vaivaton tapa pitää katto kunnossa. Tuhansien kattokunnostusten ja yli 20 vuoden kattoalan kokemuksemme kautta tunnemme suomalaiset vesikatot kuin omat taskumme, joten voit jättää kattosi turvallisin mielin meidän käsiimme.

Kartoitamme aluksi katon kunnon ja annamme katolle toimenpidesuositukset. Tiedämme, että katto on paljon muutakin kuin ulos näkyvä pinta ja mm. talon yläpohjan ja vedenpoistojärjestelmän täytyy toimia kokonaisuutena oikein. Esimerkiksi katon tuulettuvuus, kondenssiveden poisjohtaminen ja katon rakenteiden kunto ovat katon toimivuuden kannalta tärkeitä asioita siinä missä katemateriaalin pinnan kuntokin. On tärkeää tarkistuttaa katto ammattilaisella pintaa syvemmältä ja löytää myös katon piilevätkin ongelmat.

Kattohuolto voidaan tehdä kertakäyntinä tai vuosittaisena huoltokäyntinä toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Huoltokäynti pitää sisällään katon kunnon tarkastuksen, katon sekä vesikourujen puhdistuksen irtoroskista, muut tarvittavat huolto- ja korjaustoimenpiteet sekä kirjallisen huoltoraportin toimituksen ja raportin läpikäynnin tilaajan kanssa.

Suosittelemme asiakkaillemme aina jatkuvan huoltosopimuksen solmimista pinnoituskäsittelyn jälkeen. Katto pysyy jatkuvasti erinomaisessa kunnossa, kun katto käydään läpi ammattilaisen toimesta kerran vuodessa ja kirjallisen raportin avulla tieto katon kunnosta ja mahdollisista korjaustarpeista saadaan hyvissä ajoin tietoon.

Kattohuollot Pintamestareilta ympäri Suomen

Paikalliset Pintamestarit hoitavat kattohuollot koko valtakunnan alueella. Toimimme seuraavista toimipisteistä käsin: Helsinki, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Kokkola, Seinäjoki, Kuopio, Rovaniemi ja Lappeenranta.

Sammaleen poisto katolta auttaa pitämään talon katon hyvän näköisenä ja hyväkuntoisena.

Tilaa
Maksuton kuntotarkastus

Pohjolan Pintamestarit tarjoaa laadukasta ja luotettavaa palvelua tiilikattojen, peltikattojen ja huopakattojen pesuihin, pinnoituksiin, maalaukseen sekä huolto- ja korjaustoimenpiteisiin.

Näin prosessi etenee

  1. Kerro meille kohteesi perustiedot ja pyydä tarjous.
  2. Keskustelemme tarpeistasi ja toiveistasi katon pesun tai pinnoituksen suhteen.
  3. Kartoitamme katon tämänhetkisen kunnon ja suosittelemme katollesi parhaiten sopivan ratkaisun. Ammattilaisemme suorittavat katon kunnostuksen sovittuna ajankohtana.

Kysyttävää?

0400 993000

Jätä soittopyyntö

Tyytyväiset asiakkaat kertovat:

”Suoritus oli virheetön.”

Lue lisää

Tyytyväiset asiakkaat kertovat:

”Työskentely oli todella hyvää ja ammattitaitoista.”

Lue lisää