Kestävän katon takana on kestävä kehitys – ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus Pohjolan Pintamestareilla

Ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus ovat olennaisia asioita, joihin kattoalallakin on tärkeää kiinnittää huomiota. Me Pohjolan Pintamestareilla emme tarjoa vain ykkösluokkaista kattohuoltoa, vaan haluamme myös kantaa oman kortemme kekoon ympäristön puolesta. Tässä artikkelissa tutustumme syvemmin siihen, miten otamme ympäristönäkökulmat huomioon ja miten pyrimme edistämään kestävää kehitystä kattoalalla.

Kaikki alkaa materiaaleista

Kattohuollossa laadukkaat työvälineet ja materiaalit ovat kaiken a ja o. Oikeilla valinnoilla katto saadaan pysymään kunnossa pitkään, jolloin materiaaleja säästyy pitkässä juoksussa. Pintamestareiden koko lähestymistapa kattoihin on vanhan huoltaminen ja kunnostaminen, ei kokonaan uuden rakentaminen. Kiinnitämme myös erityisen paljon huomiota siihen, että materiaalihävikkiä syntyy mahdollisimman vähän. Haluamme edistää kiertotaloutta ja otamme aina kaiken hyödyn olemassa olevista materiaaleista ennen uusien käyttämistä. 

Pesuaineet ja pinnoitteet ovat myös iso osa kattohuoltoa. Maalauksen laatu kärsii, jos kattoa ei puhdisteta oikein. Tämän takia pesuaineiden täytyy olla vahvoja, jotta katon liasta pääsee kunnolla eroon. Pesuaineiden oikeaoppisella käytöllä on kuitenkin mahdollista minimoida ympäristövaikutukset. Ammattilaisemme pitävät huolen siitä, ettei aineita kulu turhaan tai että ne eivät aiheuta lähiympäristölle harmia. 

Työn järjestäminen ympäristö mielessä

Pohjolan Pintamestarit haluaa vähentää hiilijalanjälkeään kaikessa toiminnassaan. Työn koordinointi ja toiminnan organisoiminen on laaja osa-alue, jossa ympäristöystävällisyys tulee osaksi jokapäiväistä toimintaamme. Pohjolan Pintamestarit operoi ympäri Suomen, jolloin isoksi kysymykseksi syntyy työmatkojen pituus. Pyrimme järjestämään työn aina paikallisesti, jotta siirtymät työntekopaikalle ovat mahdollisimman lyhyitä. Minimoimme tarpeettomat ajomatkat suunnittelemalla työpäivät tehokkaasti ja optimoimalla reitit. Tämä vähentää paitsi polttoaineenkulutusta myös hiilidioksidipäästöjä, mikä on merkittävä askel kohti kestävämpää toimintaa.

Asianmukainen jätteen hallinta on myös iso asia, joka on meille tärkeää hoitaa ympäristöystävällisesti. Työntekijämme pitävät työskennellessään lähiluonnon siistinä: kaikki roskat kerätään talteen työn jälkeen ja kierrätetään mahdollisuuksien mukaan, eikä mitään myrkkyjä päästetä ympäristöön.

Kokonaisvaltainen ympäristöystävällisyys yhdistettynä parhaaseen työn laatuun

Suomen vanhimpana kattojen pinnoituksiin erikoistuneena yrityksenä haluamme näyttää tietä laadukkaana kattohuoltofirmana, jonka sitoutuminen kestävään kehitykseen näkyy kaikissa toimintatavoissamme alkaen pesuaineiden ja pinnoitteiden valinnasta aina työn järjestämiseen asti.

Ympäristöystävällisyys kulkee käsi kädessä työmme laadun ja asiakastyytyväisyyden kanssa. Valitsemalla oikeat ja laadukkaat materiaalit, emme pelkästään pidä huolta luonnosta, vaan varmistamme parhaan mahdollisen työn jäljen. Pitämällä ympäristön siistinä työn sykkeessä luonto ja asiakkaat kiittävät – korkea asiakastyytyväisyys onkin miellä ylpeyden aihe.

Ympäristöystävällisyyteen ja vastuullisuuteen keskittyminen on siis hyväksi kaikille. Me Pohjolan Pintamestareilla pyrimme tulevaisuudessakin tarjoamaan aina parhaita kattohuollon palveluita samalla edistäen kestävää kehitystä omalla panoksellamme.