Huopakaton pesu ja pinnoitus – Mestareiden menetelmällä katto uudenveroiseksi!

Me Pintamestarit teemme huopakattojen pesut ja pinnoitukset pitkään kokemukseen perustuvalla ammattitaidolla koko Suomessa. Tehtävämme on huolehtia että suomalaiset huopakatot ovat pohjoisten olosuhteisen vaatimassa huippukunnossa ympäri vuoden ja vuodesta toiseen. Kehitämme konseptiamme koko ajan paremmaksi ja tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme maailman paras kattopinnoituspalvelu.

MIKSI PINNOITUS?

Aurinko, vesi, sammal, lumi, jää ja pakkasrapautuma kuluttavat huopakatosta suojaavaa kulutuspintaa pois jolloin bitumi tulee esille ja tekee ennen pitkää reiän huopakattoon. Huopakatto vaatii tällöin paikkaustoimenpiteitä sekä uudelleenpinnoituksen. Jos katon pinnotus jätetään tekemättä, seurauksena voi olla katon vuotaminen ja mittavan kattoremontin tarve. Mittavaa kattoremonttia ei tarvita, jos pesu ja pinnoitus suoritetaan oikealla tavalla oikeaan aikaan.

Huopakaton pinnoituksella kattopinta saadaan uutta vastaavaan kuntoon, jolloin yllä mainittu kehitys pysähtyy ja lopputuloksena katolle saadaan vähintään tuplasti lisää elinikää. Menetelmällämme huopakatto saadaan uudenveroiseksi sekä ulkonäöllisesti että suojausominaisuuksiltaan vain murto-osalla kattoremontin hinnasta. Uskomme että kattoa ei useinkaan tarvitse vaihtaa uuteen koko rakennuksen elinkaaren aikana jos katolle tehdään oikeat huoltotoimenpiteet oikeaan aikaan.

Pinnoituksen hyödyt?

Menetelmällämme huopakatolle saadaan:

• 100 %:n vedeneristyskyky

• Täydellinen suoja mm. uv-säteilyä, sammaloitumista, pakkasrapautumista ja ilmansaasteita vastaan

• Erittäin kestävä ja elastinen pinta

• Erinomainen värin ja kiillon pysyvyys.

• Uutta vastaava pinta vuosienkin kuluttua. Pitkä huoltoväli.

• Erinomainen mekaanisen ja kemiallisen rasituksen kesto

Miten huopakaton pinnoitus onnistuu?

Huopakaton kunnostus Pintamestareiden menetelmällä sisältää pesun ja pinnoituksen lisäksi vesikourujen puhdistuksen, reikien ja aluskatteen paikkaukset, läpivientien tiivistykset, kattoturvatuotteiden asennuksen / korjauksen sekä katon muiden osien korjaukset. Kattopesu tehdään aina vasta kun aluskatteen paikkaus, läpivientien tiivistys ja katon korjaus on tehty viimeisen päälle huolellisesti. Ennen urakan aloittamista tehdään kokonaisvaltainen katon kuntotarkastus, jossa käy ilmi katon korjaustarpeet. Huopakattojen kunnostukset ovat siis kokonaisvaltaista hommaa jota vaatii ammattitaitoa - ja sitähän Mestareilla riittää.

Pesu

Huopakaton pesu tehdään sopivalla vesimäärällä ja paineella varustetulla korkeapainepesurilla, jotta sammal ja muut huopakatolle kerääntyneet epäpuhtaudet saadaan poistettua katolta.  Sammalen poisto huopakatolta viimeistellään sammalenestoaineen avulla, joka täydentää korkeapesun vaikutusta tuhoten itiöt huopakaton sisältä. Näillä tekniikoilla huopakaton puhdistus tekee parhaan mahdollisen tartuntapohjan uudelle pinnoitteelle.

Pinnoitus

Huopakaton pinnoitus tehdään niin että kattopinnalle valitaan parhaiten soveltuva huopakattopinnoite, joka asennetaan tehokasta korkeapaineruiskua käyttäen. Huopakattopinnoitteet tehdään yhteistyössä parhaiden maalitehtaiden kanssa. Pinnoitteeksi voidaan valita Rubber-huopakattopinnoite tai polyureapinnoite. Huopakaton pinnoitus polyurealla soveltuu erityisesti tasakatoille, joista se tekee täysin vesitiiviin ja erittäin pitkäikäisen. Polyureapinnoitteet kestävät erinomaisesti myös mekaanista ja kemiallista kulutusta ja soveltuvat todella monipuolisesti esim. teollisuuden eri käyttökohteisiin. Huopakattojen pinnoitukset tehdään aina takuutyönä vähintään viiden vuoden takuulla.

Huolto

Huopakatot tulisi huoltaa säännöllisesti. Huopakattojen puhdistukset on hyvä tehdä jopa vuosittain. Helpoiten huopakaton huolto onnistuu Pintamestareiden huoltosopimuksen avulla. Jo sadat taloyhtiöt ja omakotitalojen omistajat teettävät huopakattojen huollot vuosittain Pintamestareilla. 

Mestarit apuun ympäri Suomen

Paikalliset Pintamestarit hoitavat kattohuollot, kuntotarkastukset, kattojen pesut ja kattopinnoitukset koko valtakunnan alueella seuraavista toimipisteistä käsin: Helsinki, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Kokkola, Kajaani, Kemi ja Lappeenranta.

Huopakaton pinnoitusvideot
 
 

Asiakkaidemme suusta:

Kyllä työmiehet tiesivät, mitä tulivat tekemään, eikä harjoittelemaan. Aikataulu piti paikkansa ja työ tapahtui ripeästi. Kiinteistöomistajalla oli turvallinen olla.
"Katon pinnoitustyö tuli valmiiksi - olemme oikein tyytyväisiä työn suoritukseen. Laadukasta työtä ja näyttää aivan uudelta katolta!"
"Hyvältä pinnoitus nyt näyttää. Työstä on positiivista kommentoitavaa eli päätyön lisäksi esim. kaikki roiskeet putsattiin räystäslaudoista, terassilta ja pihalaatoilta hyvin, lisäksi avattiin pari rännikaivon putkea jotka varmaan sammaleesta tukkeutui."
"Homma hoitui hyvin, sovitusti ja pesu, ennen kaikkea maalaus tosi hyvin. En voi moittia ja tässä vaiheessa vaan kiittää hyvästä toiminnasta. Työ tehtiin todella ammattimaisesti."
"Kaikille työssä olleille miehille sydän lämmin kiitos! Kun katselimme työmaata pesun aikana, ajatuksiin tuli, piha varmasti jää kamalaksi. Toisin kävi, piha oli siisti jopa ehkä parempi kuin ennen. Työt tehtiin sovitussa aikataulussa."
"Lopputulos näyttää hyvältä. Työ tehtiin nopeasti ja ammattitaitoisesti ja näki että vastaavia töitä oli tehty ennenkin, ei tarvinnut miettiä mitä seuraavaksi tapahtuisi."
"Katot tulivat puhtaaksi ja loistavat kuin uudet. Kaikki taloyhtiömme asukkaat haluavat kiittää erinomaisesti suoritetusta työstä. 'Pojat' olivat erittäin hyväkäytöksisiä, palvelualttiita ja ahkeria. Työ on todellakin kiitettävästi suoritettu. Asukkaiden terveiset heille :) Yrityksenne voi olla ylpeä miellyttävistä ja hyvistä työntekijöistänne."
"Kiitän vielä kerran sekä pesupoikia, että maalauspoikia hyvin suoritetusta työstä, sekä jälkiensä siivoamisesta. Kaikki ovat olleet tyytyväisiä. Entisenä yrittäjänä näen kyllä sen, koska asialla ovat ahkerat ja asiansa osaavat työntekijät. Voin suositella yhtiötänne muillekin."
"Haluan vielä kiittää ripeästä ja ammattitaitoisesta remontin hoitamisesta. Vaikka mistä kulmasta katson, niin en löydä katosta huomautettavaa. Ei edes sitä pientä ja turhanpäiväistä mainittavaa. Teitte hyvän kokonaisuuden, jopa läpivientien ja piipun pellin maalaukset ja siitä syystä lopputulos on komea!"
"Katto on nyt todella hieno ja liikenne kadulla on kasvanut merkittävästi, kun uteliaita katsojia on riittänyt. Kiitos hyvästä työstä, hyvästä fiiliksestä prosessin aikana ja kiitos fiksuille ja reippaille nuorille miehille, jotka katollani uurastivat."
"Kiitos kattokäsittelystä. Erityinen kiitos tekijöille, työtä pelkäämättömille alansa ammattilaisille: työ eteni ripeästi ja vieläpä viikonloppuna, työn jälki hyvä. ps. naapuri kiittää myös hyvästä työstä."
Olen erittäin tyytyväinen koko projektiin. Kaikki tapahtui nopeasti ja ajallaan ja miehet olivat ystävällisiä ja tehokkaita. Myöskin hinta oli sovitun kaltainen ja erittäin kilpailukykyinen. Katto näyttää ainakin aivan uudelta.., toivottavasti myös pysyy sellaisena. En oikein osaa sanoa missä olisi ollut parantamisen varaa.
Tiilikattomme pesuprojekti meni hyvin ja täysin tarjouksessa luvatun mukaan. Olemme yksi tyytyväinen omakotitalon omistajaperhe teidän referenssiluettelossanne.
Olen tyytyväinen saamaani palveluun. Kaikki mitä sovittiin pidettiin, henkilökunta oli hyvällä asenteella sekä antoivat hyvin tietoa katon kunnosta. Suosittelen kyllä firmaanne eteenpäin.
Ollemme todella tyytyväisiä lopputulokseen. Aikataulu piti paikkansa. Se viivästyi kylmän kelin takia, mutta sille ei ihminen mitään voi.Jos nyt pitäisi jotain kehitettävää löytää niin kahta sadevesisuppiloa ei oltu tyhjennetty. Ylärinteessä ollut oli aivan täysi ja olisi sateella tullut yli. Onneksi huomasin sen. Mitään vahinkoa ei tullut. Kaikki on siis kunnossa! Kiitos! Olimme tyytyväisiä!
Olimme erittäin tyytyväisiä työhön se tapahtui nopeasti ja hyvin. Työn tekijä (Jani) oli erittäin asiallinen, ammattitaitoinen ja vastaili varmaan tyhmiinkin kysymyksiini. Katto on todella kuin uusi ja tietenkin toivomme sen pysyvän pitkään sellaisena.
Kattomme kunnostus sujui hyvin ja nopeasti. Rauno Rautalin oli selkeä ja reipas asiantuntija. Hän osasi asiansa. Samoin kattomiehet, joista toinen jäi tekemään alkuneuvojen jälkeen työn. Homma hoitui huolella, mutta säälitti miespoloisen pitkä työpäivä, iltamyöhään meni.
Ei ole mitään valittamista.Kaikki meni sujuvasti.Katto on taas hyvännäköinen.
Kiitokset hyvästä kokonaisuudesta. Asiantuntemuksenne ja toimintatapanne tekivät heti aluksi vaikutuksen eikä toteutukseenkaan tarvinnut pettyä. Työt on tehty sovitun mukaisesti ja jopa optikon tarkkuutta vastaavasti... Myös laskutus ja sen sisältö oli sovitun mukainen. Olemme siis lopputulokseen erittäin tyytyväisiä, joten iso kiitos vielä kerran.
Kokonaisuutena olen erittäin tyytyväinen että homma tuli teetettyä. Ainoa ongelma tässä on nyt että kun katto niin hyvän näköinen niin seuraavaksi pitää maalauttaa talon puuosat.
Remontti meni kaiken kaikkiaan oikein hyvin. Tapahtui myös niin nopeasti, että en osannut lainkaan uskoa. Suosittelen mielelläni!
Toimintaanne on olty tyytyväisiä. Tarvittavat yhteydenotot edustajaanne on toiminut vaivattomasti ja sovittuun urakkahintaan on oltu tyytyväisiä. Vanhan tiilikaton pinnoittamisessa on tärkeää, että urakoitsijalla on tarjota vaihtotiilet rikkoontuneiden tilalle joka teillä on toiminut hyvin. Nyt vain odotamme seuraavaa kohdetta, josta jo urakka on sovittukkin.
Kattojen puhdistus ja pintakäsittely kohteessamme sujui hyvin. Sääolosuhteetkin huomioiden toteutus pysyi sovitussa aikataulussa ja työt, joista oli sovittu suullisesti hoidettiin, niinkuin oli luvattu.
Olen suoritettuun työhön: pesuun ja pinnoitukseen hyvin tyytyväinen. Pesun yhteydessä huomioitiin kattojen alla olevat istutukset hyvin kuitukangassuojilla. Rakennusten jälkipesut tehtiin huolellisesti. Varttilevyt saatiin erinoimaisen hyvin puhdistettua. Pinnoituksesta vastaava A-P ymmärsi hyvin tiedottaa etukäteen, antoi väli- ja loppuraportteja puhelimitse. Sateiden suhteen ei otettu riskejä. Maali on tasaisesti levitty ja pinnan paksuus vaikuttaa riittävältä. Toisin sanoen olen täysin tyytyväinen suoritettuun työhön ja voin suositella yritystänne muillekin
Kiitos. Tiimi joka kävi täällä piti minut hyvin ajan tasalla mitä, milloin tapahtuu ja muutoksista. Olivat tehokkaita, ja kaikki hoitui kolmessa päivässä kuten luvattiin. Myös erittäin mukavia ihmisiä. Jälki on hyvä. Ihan jotakin pieniä maalitahroja ränneissä, mutta olematonta. Olen erittäin tyytyväinen, ja suosittelen teitä eteenpäin jos tulee kysymyksiä. Kiitos.
Omakotitalomme Vartti-katteen pesu & pinnoitus Rubber-pinnoitteella valmistui juuri. Pintamestareiden työhön olemme tyytyväisiä ja lopputulos hyvä. Suosittelemme Teitä muillekin!!!!
Olikin oikein mukava pesuporukka. Ei mitään valittamisen aihetta. Loppusiivouksessa piha tuli lehtipuhaltimella paljon puhtaammaksi sammalista kuin odotin.  
MESTAREIDEN MENETELMÄ

1. Katon ja kattorakenteiden kuntotarkastus

Pintamestarien kokenut työnjohtaja tarkastaa
katon, kattorakenteiden sekä yläpohjan kunnon.

2. Korjaustoimenpiteet

Tarkastuksessa havaitut puutteet korjataan kuntoon ammattitaidolla. Tiivistyksiin, paikkauksiin ja muihin katolla havaittuihin korjaustarpeisiin löytyy laadukkaat tuotteet ja tehokkaat menetelmät.

3. Katon pesu

Katto ja vesikourut pestään puhtaaksi. Pintamestareiden pesukalusto on erittäin tehokas ja monipuolinen, minkä ansiosta pesupainetta, vesimäärää, pesutekniikkaa ja veden lämpötilaa voidaan säätää niin, että katto saadaan varmasti täysin puhtaaksi.

4. Puhtaanapito

Pintamestareiden edistyksellisellä imujärjestelmällä iso osa katolta tulevista epäpuhtauksista voidaan ottaa talteen ja pesuvesi voidaan ohjata haluttuun paikkaan. Siisteyden varmistamiseksi istutukset ja muut arat paikat suojataan tarpeen mukaan kevytpeitteillä.

5. Sammalenpoistoaineen käyttö

Huopakaton huokosissa asusteleva sammal, jäkälä, levä ja muu eliöstö tuhotaan katolta viimeistä itiötään myöten tehokasta sammalenpoistoainetta käyttäen.

6. Katon pinnoitus

Katto pinnoitetaan laadukkaalla RUBBER-pinnoitteella, joka kestää erinomaisesti pohjoiset olosuhteet ja suojaa parhaalla mahdollisella tavalla kattoa, sen alapuolella olevaa rakennusta sekä rakennuksen asukkeja. Pinnoitteeksi voidaan valita myös erittäin kestävä POLYUREA.

7. Huoltosopimus

Huoltosopimus sisältää katon kuntotarkastuksen, puhdistustoimenpiteet ja tarvittavat korjaustoimenpiteet. Huoltosopimuksen tarkempi sisältö räätälöidään kohteen vaatimusten mukaan.