Mineriittikaton pesu ja pinnoitus – Mestareiden menetelmällä katto uudenveroiseksi!

Me Pintamestarit eeemme mineriittikattojen pesut ja pinnoitukset alan pisimmällä kokemuksella koko Suomessa. Tehtävämme on huolehtia että suomalaiset mineriittikatot ovat pohjoisten olosuhteisen vaatimassa huippukunnossa vuodesta toiseen. Kehitämme konseptiamme koko ajan paremmaksi ja tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme maailman paras kattopinnoituspalvelu.

MIKSI PINNOITUS?


Mineriittikatto ja sitä vastaavat kuitusementtikatto tai varttikatto ovat monien mielestä ominaisuuksiltaan parhaita kattotyyppejä. Kattoa kuluttavat voimat ovat samoja kuin muillakin kattotyypeillä eli mm. sammalen, jäkälän ja levän kasvu, pakkasrapautuminen, auringon uv-säteily ja ilmansaasteet. Varsinkin uv-säteily on usein kuluttanut mineriittikaton pintaa, mikä näkyy haalistuneena värinä tai pinnoitteen kulumisena. Haalistunut väri ja sammal ovat merkkejä pinnoituksen tarpeesta. Pakkasrapautumista tapahtuu, kun lämpötila sahaa nollan molemmin puolin ja varttikaton sisällä oleva vesi jäätyy ja sulaa useita kertoja, jolloin varttilevy rapautuu ja saattaa haljeta.  Seurauksena voi olla katon vuotaminen ja mittavan kattoremontin tarve.  

Mineriittikaton pinnoituksella kattopinta saadaan uutta vastaavaan kuntoon, jolloin yllä mainittu kehitys pysähtyy ja lopputuloksena katolle saadaan vähintään tuplasti lisää elinikää. Menetelmällämme mineriittikatto saadaan uudenveroiseksi sekä ulkonäöllisesti että suojausominaisuuksiltaan vain murto-osalla kattoremontin hinnasta. Uskomme että kattoa ei useinkaan tarvitse vaihtaa uuteen koko rakennuksen elinkaaren aikana jos katolle tehdään oikeat huoltotoimenpiteet oikeaan aikaan.

Pinnoituksen hyödyt

Mestareiden pesu- ja pinnoituskäsittely ennaltaehkäisee ja korjaa mineriittikaton ongelmia. Työmenetelmä räätälöidään tarkasti kunkin kohteen erityisvaatimusten mukaisesti. Tehokkaalla erikoislaitteistolla suoritettu korkeapainepesu poistaa vanhan pinnoitteen sekä epäpuhtaudet täydellisesti huokosia myöten, jolloin voidaan tehdä katon kyllästys tarkoitukseen sopivalla kattopinnoitteella.

Menetelmällä mineriittikatolle saadaan:

•100 %:n vedeneristyskyky

•täydellinen suoja uv-säteilyä vastaan

•täydellinen suoja sammaloitumista vastaan

•täydellinen suoja pakkasrapautumista vastaan

•täydellinen suoja ilmansaasteita vastaan

Miten mineriittikaton pinnoitus onnistuu?

Mineriittikaton kunnostus Pintamestareiden menetelmällä sisältää pesun ja pinnoituksen lisäksi rikkinäisten levyjen vaihdot, vesikourujen puhdistuksen, aluskatteiden paikkaukset, läpivientien ja harjojen tiivistykset, kattoturvatuotteiden korjeuksen / asennuksen sekä katon muiden osien korjaukset. Kattopesu tehdään aina vasta kun aluskatteen paikkaus, läpivientien tiivistys ja katon korjaus on tehty viimeisen päälle huolellisesti. Ennen urakan aloittamista tehdään kokonaisvaltainen katon kuntotarkastus, jossa käy ilmi katon korjaustarpeet. Mineriittikattojen kunnostukset ovat siis kokonaisvaltaista hommaa jota vaatii ammattitaitoa - ja sitähän Mestareilla riittää.

Pesu

Mineriittikaton pesu tehdään oikeanlaisella korkeapainepesurilla, jossa vesimäärä on oikea suhteessa vesipaineeseen. Näin mineriittikaton puhdistus ei riko mineriittilevyä ja mineriittikatto puhdistuu riskittömästi ja tehokkaasti. Sammalen ja jäkälän poisto mineriittikatolta tehdään sammalenestoaineen avulla, joka täydentää korkeapesun vaikutusta tuhoten itiöt kattolevyjen sisältä.

Asbestipitoisen mineriittikaton pesu on nykyisin asbestiluvan varaista hommaa, joten luvat pitää olla kunnossa ja menetelmä hyväksytty. Tämä puoli on Pintamestareilla ollut kunnossa alusta pitäen.

Pinnoitus

Mineriittikaton pinnoitus tehdään asentamalla laadukas mineriittikattopinnoite kuivalle ja puhtaalle kattopinnalle. Pintamestareilta mineriittikaton maalaus sujuu nopeasti korkeapaineruiskulla. Mineriittikattojen maalaukset tehdään laadukkaalla Rubber-pinnoitteella, joka tekee kattopinnasta vettä ja likaa hylkivän. Vaihtoehtoinen kunnostusmenetelmä varttikatolle on polyureapinnoitus, jolla katolle saadaan 2mm lisää kerrosvahvuutta ja uusi erittäin kestävä ja vettä hylkivä pinta. Mineriittikattopinnoitteet tehdään yhteistyössä Euroopan parhaiden kattopinnoitevalmistajien kanssa. Kattopinnoitus tehdään aina takuutyönä viiden vuoden takuulla.

Huolto

Mineriittikatot tulisi huoltaa säännöllisesti. Mineriittikattojen puhdistukset on hyvä tehdä jopa vuosittain. Helpoiten mineriittikaton huolto onnistuu solmimalla Pintamestareiden katon huoltosopimus. Jo sadat taloyhtiöt ja omakotitalojen omistajat teettävät mineriittikattojen huollot vuosittain Pintamestareilla. 

Mestarit apuun ympäri Suomen

Paikalliset Pintamestarit hoitavat kattohuollot, kuntotarkastukset, kattojen pesut ja kattopinnoitukset koko valtakunnan alueella seuraavista toimipisteistä käsin: Helsinki, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Kokkola, Seinäjoki, Kajaani, Kemi ja Lappeenranta.

Mineriittikaton pesu ja maalaus 
 

Asiakkaidemme suusta:

Kyllä työmiehet tiesivät, mitä tulivat tekemään, eikä harjoittelemaan. Aikataulu piti paikkansa ja työ tapahtui ripeästi. Kiinteistöomistajalla oli turvallinen olla.
"Katon pinnoitustyö tuli valmiiksi - olemme oikein tyytyväisiä työn suoritukseen. Laadukasta työtä ja näyttää aivan uudelta katolta!"
"Hyvältä pinnoitus nyt näyttää. Työstä on positiivista kommentoitavaa eli päätyön lisäksi esim. kaikki roiskeet putsattiin räystäslaudoista, terassilta ja pihalaatoilta hyvin, lisäksi avattiin pari rännikaivon putkea jotka varmaan sammaleesta tukkeutui."
"Homma hoitui hyvin, sovitusti ja pesu, ennen kaikkea maalaus tosi hyvin. En voi moittia ja tässä vaiheessa vaan kiittää hyvästä toiminnasta. Työ tehtiin todella ammattimaisesti."
"Kaikille työssä olleille miehille sydän lämmin kiitos! Kun katselimme työmaata pesun aikana, ajatuksiin tuli, piha varmasti jää kamalaksi. Toisin kävi, piha oli siisti jopa ehkä parempi kuin ennen. Työt tehtiin sovitussa aikataulussa."
"Lopputulos näyttää hyvältä. Työ tehtiin nopeasti ja ammattitaitoisesti ja näki että vastaavia töitä oli tehty ennenkin, ei tarvinnut miettiä mitä seuraavaksi tapahtuisi."
"Katot tulivat puhtaaksi ja loistavat kuin uudet. Kaikki taloyhtiömme asukkaat haluavat kiittää erinomaisesti suoritetusta työstä. 'Pojat' olivat erittäin hyväkäytöksisiä, palvelualttiita ja ahkeria. Työ on todellakin kiitettävästi suoritettu. Asukkaiden terveiset heille :) Yrityksenne voi olla ylpeä miellyttävistä ja hyvistä työntekijöistänne."
"Kiitän vielä kerran sekä pesupoikia, että maalauspoikia hyvin suoritetusta työstä, sekä jälkiensä siivoamisesta. Kaikki ovat olleet tyytyväisiä. Entisenä yrittäjänä näen kyllä sen, koska asialla ovat ahkerat ja asiansa osaavat työntekijät. Voin suositella yhtiötänne muillekin."
"Haluan vielä kiittää ripeästä ja ammattitaitoisesta remontin hoitamisesta. Vaikka mistä kulmasta katson, niin en löydä katosta huomautettavaa. Ei edes sitä pientä ja turhanpäiväistä mainittavaa. Teitte hyvän kokonaisuuden, jopa läpivientien ja piipun pellin maalaukset ja siitä syystä lopputulos on komea!"
"Katto on nyt todella hieno ja liikenne kadulla on kasvanut merkittävästi, kun uteliaita katsojia on riittänyt. Kiitos hyvästä työstä, hyvästä fiiliksestä prosessin aikana ja kiitos fiksuille ja reippaille nuorille miehille, jotka katollani uurastivat."
"Kiitos kattokäsittelystä. Erityinen kiitos tekijöille, työtä pelkäämättömille alansa ammattilaisille: työ eteni ripeästi ja vieläpä viikonloppuna, työn jälki hyvä. ps. naapuri kiittää myös hyvästä työstä."
Olen erittäin tyytyväinen koko projektiin. Kaikki tapahtui nopeasti ja ajallaan ja miehet olivat ystävällisiä ja tehokkaita. Myöskin hinta oli sovitun kaltainen ja erittäin kilpailukykyinen. Katto näyttää ainakin aivan uudelta.., toivottavasti myös pysyy sellaisena. En oikein osaa sanoa missä olisi ollut parantamisen varaa.
Tiilikattomme pesuprojekti meni hyvin ja täysin tarjouksessa luvatun mukaan. Olemme yksi tyytyväinen omakotitalon omistajaperhe teidän referenssiluettelossanne.
Olen tyytyväinen saamaani palveluun. Kaikki mitä sovittiin pidettiin, henkilökunta oli hyvällä asenteella sekä antoivat hyvin tietoa katon kunnosta. Suosittelen kyllä firmaanne eteenpäin.
Ollemme todella tyytyväisiä lopputulokseen. Aikataulu piti paikkansa. Se viivästyi kylmän kelin takia, mutta sille ei ihminen mitään voi.Jos nyt pitäisi jotain kehitettävää löytää niin kahta sadevesisuppiloa ei oltu tyhjennetty. Ylärinteessä ollut oli aivan täysi ja olisi sateella tullut yli. Onneksi huomasin sen. Mitään vahinkoa ei tullut. Kaikki on siis kunnossa! Kiitos! Olimme tyytyväisiä!
Olimme erittäin tyytyväisiä työhön se tapahtui nopeasti ja hyvin. Työn tekijä (Jani) oli erittäin asiallinen, ammattitaitoinen ja vastaili varmaan tyhmiinkin kysymyksiini. Katto on todella kuin uusi ja tietenkin toivomme sen pysyvän pitkään sellaisena.
Kattomme kunnostus sujui hyvin ja nopeasti. Rauno Rautalin oli selkeä ja reipas asiantuntija. Hän osasi asiansa. Samoin kattomiehet, joista toinen jäi tekemään alkuneuvojen jälkeen työn. Homma hoitui huolella, mutta säälitti miespoloisen pitkä työpäivä, iltamyöhään meni.
Ei ole mitään valittamista.Kaikki meni sujuvasti.Katto on taas hyvännäköinen.
Kiitokset hyvästä kokonaisuudesta. Asiantuntemuksenne ja toimintatapanne tekivät heti aluksi vaikutuksen eikä toteutukseenkaan tarvinnut pettyä. Työt on tehty sovitun mukaisesti ja jopa optikon tarkkuutta vastaavasti... Myös laskutus ja sen sisältö oli sovitun mukainen. Olemme siis lopputulokseen erittäin tyytyväisiä, joten iso kiitos vielä kerran.
Kokonaisuutena olen erittäin tyytyväinen että homma tuli teetettyä. Ainoa ongelma tässä on nyt että kun katto niin hyvän näköinen niin seuraavaksi pitää maalauttaa talon puuosat.
Remontti meni kaiken kaikkiaan oikein hyvin. Tapahtui myös niin nopeasti, että en osannut lainkaan uskoa. Suosittelen mielelläni!
Toimintaanne on olty tyytyväisiä. Tarvittavat yhteydenotot edustajaanne on toiminut vaivattomasti ja sovittuun urakkahintaan on oltu tyytyväisiä. Vanhan tiilikaton pinnoittamisessa on tärkeää, että urakoitsijalla on tarjota vaihtotiilet rikkoontuneiden tilalle joka teillä on toiminut hyvin. Nyt vain odotamme seuraavaa kohdetta, josta jo urakka on sovittukkin.
Kattojen puhdistus ja pintakäsittely kohteessamme sujui hyvin. Sääolosuhteetkin huomioiden toteutus pysyi sovitussa aikataulussa ja työt, joista oli sovittu suullisesti hoidettiin, niinkuin oli luvattu.
Olen suoritettuun työhön: pesuun ja pinnoitukseen hyvin tyytyväinen. Pesun yhteydessä huomioitiin kattojen alla olevat istutukset hyvin kuitukangassuojilla. Rakennusten jälkipesut tehtiin huolellisesti. Varttilevyt saatiin erinoimaisen hyvin puhdistettua. Pinnoituksesta vastaava A-P ymmärsi hyvin tiedottaa etukäteen, antoi väli- ja loppuraportteja puhelimitse. Sateiden suhteen ei otettu riskejä. Maali on tasaisesti levitty ja pinnan paksuus vaikuttaa riittävältä. Toisin sanoen olen täysin tyytyväinen suoritettuun työhön ja voin suositella yritystänne muillekin
Kiitos. Tiimi joka kävi täällä piti minut hyvin ajan tasalla mitä, milloin tapahtuu ja muutoksista. Olivat tehokkaita, ja kaikki hoitui kolmessa päivässä kuten luvattiin. Myös erittäin mukavia ihmisiä. Jälki on hyvä. Ihan jotakin pieniä maalitahroja ränneissä, mutta olematonta. Olen erittäin tyytyväinen, ja suosittelen teitä eteenpäin jos tulee kysymyksiä. Kiitos.
Omakotitalomme Vartti-katteen pesu & pinnoitus Rubber-pinnoitteella valmistui juuri. Pintamestareiden työhön olemme tyytyväisiä ja lopputulos hyvä. Suosittelemme Teitä muillekin!!!!
Olikin oikein mukava pesuporukka. Ei mitään valittamisen aihetta. Loppusiivouksessa piha tuli lehtipuhaltimella paljon puhtaammaksi sammalista kuin odotin.  
MESTAREIDEN MENETELMÄ

1. Katon ja kattorakenteiden kuntotarkastus

Kokenut työnjohtaja tarkastaa katon, kattorakenteiden sekä yläpohjan kunnon.

2. Korjaustoimenpiteet

Tarkastuksessa havaitut puutteet korjataan kuntoon ammattitaidolla. Rikkinäiset levyt vaihdetaan uusiin kuitusementtilevyihin.Tiivistyksiin ja muihin katolla havaittuihin korjaustarpeisiin löytyy laadukkaat tuotteet ja tehokkaat menetelmät.

3. Katon pesu

Katto ja vesikourut pestään puhtaaksi. Pintamestareiden pesukalusto on erittäin tehokas ja monipuolinen, minkä ansiosta pesupainetta, vesimäärää, pesutekniikkaa ja veden lämpötilaa voidaan säätää niin, että katto saadaan varmasti täysin puhtaaksi.

4. Puhtaanapito

Edistyksellisellä imujärjestelmällä
iso osa katolta tulevista epäpuhtauksista voidaan ottaa talteen ja pesuvesi voidaan ohjata haluttuun paikkaan. Lautaspesutekniikka minimoi roiskeveden määrän ja siisteyden varmistamiseksi istutukset ja muut arat paikat suojataan tarpeen mukaan kevytpeitteillä

5. Sammalenpoistoaineen käyttö

Mineriittilevyn huokosissa huokosissa asusteleva sammal, jäkälä, levä ja muu eliöstö tuhotaan katolta viimeistä itiötään myöten tehokasta sammalenpoistoainetta käyttäen

6. Katon pinnoitus

Katto pinnoitetaan laadukkaalla pinnoitteella, joka kestää erinomaisesti pohjoiset olosuhteet ja suojaa parhaalla mahdollisella tavalla kattoa, sen alapuolella olevaa rakennusta sekä rakennuksen asukkeja.

7. Huoltosopimus

Huoltosopimus sisältää katon kuntotarkastuksen, puhdistustoimenpiteet ja rikkinäisten levyjen vaihdon. Huoltosopimuksen tarkempi sisältö räätälöidään kohteen vaatimusten mukaan.