Tiilikaton pesu ja pinnoitus - Mestareiden menetelmällä katto uudenveroiseksi!

Me Pintamestarit teemme tiilikattojen pesut ja pinnoitukset alan pisimmällä kokemuksella koko Suomessa. Tehtävämme on huolehtia, että suomalaiset tiilikatot ovat pohjoisten olosuhteiden vaatimassa huippukunnossa vuodesta toiseen. Kehitämme konseptiamme koko ajan paremmaksi ja tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme maailman paras kattopinnoituspalvelu

MIKSI PINNOITUS?

Tiili on luja ja kestävä kattomateriaali, mutta tiilikaton pinnoitusta ei sovi unohtaa. Tiili on huokoinen materiaali, minkä vuoksi vesi pääsee imeytymään sen sisään. Yksi kattotiili voi imeä vettä itseensä jopa 300 grammaa, mikä nostaa katon painoa huomattavasti ja aiheuttaa rasitusta kattorakenteille.  Huokoisuus altistaa myös sammalen kasvulle, mikä on merkki tiilikaton pinnoituksen tarpeesta. Sammal ja jäkälä syövät tiilen sisällä olevaa kalkkia, jolloin tiili haurastuu ja imee enemmän vettä sisäänsä ja pakkasrapautuminen kiihtyy. Pakkasrapautumista tapahtuu, kun lämpötila sahaa nollan molemmin puolin ja tiilen huokosissa oleva vesi jäätyy ja sulaa useita kertoja.

Tiilikaton pinnoituksella tiilien huokoisuus saadaan kuntoon, jolloin yllä mainittu kehitys voidaan pysäyttää ja lopputuloksena katolle saadaan vähintään tuplasti lisää elinikää. Menetelmällämme tiilikatto saadaan uutta vastaavaan kuntoon sekä ulkonäöllisesti että suojausominaisuuksiltaan vain murto-osalla kattoremontin hinnasta. Uskomme että kattoa ei useinkaan tarvitse vaihtaa uuteen koko rakennuksen elinkaaren aikana, jos katolle tehdään oikeat huoltotoimenpiteet oikeaan aikaan. Jos puolestaan tiilikaton pintakäsittely jätetään tekemättä, eikä katosta pidetä huolta, seurauksena on lopulta usein katon vuotaminen ja mittavan kattoremontin tarve. 

Pinnoituksen hyödyt

Tiilikatolle saadaan:

  • 100 %:n vedeneristyskyky
  • täydellinen suoja uv-säteilyä vastaan 
  • täydellinen suoja sammaloitumista vastaan
  • täydellinen suoja pakkasrapautumista vastaan
  • täydellinen suoja ilmansaasteita vastaan

Kiteytettynä tiilikatosta tulee kuin uusi. Pinnoitus sopii kaiken tyyppisille tiilikatoille, aina 100 vuotta vanhoista savitiilikatoista nykypäivän betonitiilikattoihin.

Miten tiilikaton pinnoitus onnistuu?

Tiilikaton kunnostus Pintamestareiden menetelmällä sisältää pesun ja pinnoituksen lisäksi kaikki tarvittavat kunnostustoimenpiteet, kuten rikkinäisten tiilien vaihdot, vesikourujen puhdistuksen, aluskatteiden paikkaukset, läpivientien tiivistykset ja kattoturvatuotteiden korjeuksen / asennuksen. Kattopesu tehdään aina vasta kun aluskatteen paikkaus, läpivientien tiivistys ja katon korjaus on tehty viimeisen päälle huolellisesti. Ennen urakan aloittamista katolle tehdään kokonaisvaltainen kuntotarkastus, jossa käy ilmi katon korjaustarpeet. Tiilikattojen kunnostukset ovat siis kokonaisvaltaista hommaa jota vaatii ammattitaitoa - ja sitähän Mestareilla riittää.

Pesu

Tiilikaton pesu tehdään oikeanlaisella korkeapainepesurilla, jossa vesimäärä on oikea suhteessa vesipaineeseen. Näin tiilikaton puhdistus ei riko kattotiiliä ja tiilikatto puhdistuu riskittömästi ja tehokkaasti. Sammalen poisto tiilikatolta tehdään sammalenestoaineen avulla, joka täydentää korkeapesun vaikutusta poistaen itiöt kattotiilen sisältä.

Pinnoitus

Tiilikaton pinnoitus voidaan tehdä värittömällä suoja-aineella tai värillisellä tiilikattomaalilla. Pintamestareilta tiilikaton maalaus sujuu nopeasti korkeapaineruiskulla. Tiilikaton suojakäsittely tekee kattotiilistä vettä ja likaa hylkiviä. Tiilikattopinnoitteet tehdään yhteistyössä Euroopan parhaan kattopinnoitevalmistajan Isopaint Nordicin kanssa. Tiilikattojen maalaukset tehdään Isonit-tiilikattomaalilla ja suojakäsittelyt Tino Tiilisuojalla. Kattopinnoitus tehdään aina takuutyönä viiden vuoden takuulla.

Huolto

Tiilikatot tulisi huoltaa säännöllisesti. Tiilikattojen puhdistukset on hyvä tehdä jopa vuosittain. Helpoiten tiilikaton huolto onnistuu Pintamestareiden huoltosopimuksen avulla. Jo sadat taloyhtiöt ja omakotitalojen omistajat teettävät tiilikattojen huollot vuosittain Pintamestareilla. 

Mestarit apuun ympäri Suomen

Paikalliset Pintamestarit hoitavat kattohuollot, kuntotarkastukset, kattojen pesut ja kattopinnoitukset koko valtakunnan alueella seuraavista toimipisteistä käsin: Helsinki, Turku, Tampere, Jyväskylä, Oulu, Kokkola, Kajaani, Kemi ja Lappeenranta.

Tiilisuojavideot


Asiakkaidemme suusta:

Kyllä työmiehet tiesivät, mitä tulivat tekemään, eikä harjoittelemaan. Aikataulu piti paikkansa ja työ tapahtui ripeästi. Kiinteistöomistajalla oli turvallinen olla.
"Katon pinnoitustyö tuli valmiiksi - olemme oikein tyytyväisiä työn suoritukseen. Laadukasta työtä ja näyttää aivan uudelta katolta!"
"Hyvältä pinnoitus nyt näyttää. Työstä on positiivista kommentoitavaa eli päätyön lisäksi esim. kaikki roiskeet putsattiin räystäslaudoista, terassilta ja pihalaatoilta hyvin, lisäksi avattiin pari rännikaivon putkea jotka varmaan sammaleesta tukkeutui."
"Homma hoitui hyvin, sovitusti ja pesu, ennen kaikkea maalaus tosi hyvin. En voi moittia ja tässä vaiheessa vaan kiittää hyvästä toiminnasta. Työ tehtiin todella ammattimaisesti."
"Kaikille työssä olleille miehille sydän lämmin kiitos! Kun katselimme työmaata pesun aikana, ajatuksiin tuli, piha varmasti jää kamalaksi. Toisin kävi, piha oli siisti jopa ehkä parempi kuin ennen. Työt tehtiin sovitussa aikataulussa."
"Lopputulos näyttää hyvältä. Työ tehtiin nopeasti ja ammattitaitoisesti ja näki että vastaavia töitä oli tehty ennenkin, ei tarvinnut miettiä mitä seuraavaksi tapahtuisi."
"Katot tulivat puhtaaksi ja loistavat kuin uudet. Kaikki taloyhtiömme asukkaat haluavat kiittää erinomaisesti suoritetusta työstä. 'Pojat' olivat erittäin hyväkäytöksisiä, palvelualttiita ja ahkeria. Työ on todellakin kiitettävästi suoritettu. Asukkaiden terveiset heille :) Yrityksenne voi olla ylpeä miellyttävistä ja hyvistä työntekijöistänne."
"Kiitän vielä kerran sekä pesupoikia, että maalauspoikia hyvin suoritetusta työstä, sekä jälkiensä siivoamisesta. Kaikki ovat olleet tyytyväisiä. Entisenä yrittäjänä näen kyllä sen, koska asialla ovat ahkerat ja asiansa osaavat työntekijät. Voin suositella yhtiötänne muillekin."
"Haluan vielä kiittää ripeästä ja ammattitaitoisesta remontin hoitamisesta. Vaikka mistä kulmasta katson, niin en löydä katosta huomautettavaa. Ei edes sitä pientä ja turhanpäiväistä mainittavaa. Teitte hyvän kokonaisuuden, jopa läpivientien ja piipun pellin maalaukset ja siitä syystä lopputulos on komea!"
"Katto on nyt todella hieno ja liikenne kadulla on kasvanut merkittävästi, kun uteliaita katsojia on riittänyt. Kiitos hyvästä työstä, hyvästä fiiliksestä prosessin aikana ja kiitos fiksuille ja reippaille nuorille miehille, jotka katollani uurastivat."
"Kiitos kattokäsittelystä. Erityinen kiitos tekijöille, työtä pelkäämättömille alansa ammattilaisille: työ eteni ripeästi ja vieläpä viikonloppuna, työn jälki hyvä. ps. naapuri kiittää myös hyvästä työstä."
Olen erittäin tyytyväinen koko projektiin. Kaikki tapahtui nopeasti ja ajallaan ja miehet olivat ystävällisiä ja tehokkaita. Myöskin hinta oli sovitun kaltainen ja erittäin kilpailukykyinen. Katto näyttää ainakin aivan uudelta.., toivottavasti myös pysyy sellaisena. En oikein osaa sanoa missä olisi ollut parantamisen varaa.
Tiilikattomme pesuprojekti meni hyvin ja täysin tarjouksessa luvatun mukaan. Olemme yksi tyytyväinen omakotitalon omistajaperhe teidän referenssiluettelossanne.
Olen tyytyväinen saamaani palveluun. Kaikki mitä sovittiin pidettiin, henkilökunta oli hyvällä asenteella sekä antoivat hyvin tietoa katon kunnosta. Suosittelen kyllä firmaanne eteenpäin.
Ollemme todella tyytyväisiä lopputulokseen. Aikataulu piti paikkansa. Se viivästyi kylmän kelin takia, mutta sille ei ihminen mitään voi.Jos nyt pitäisi jotain kehitettävää löytää niin kahta sadevesisuppiloa ei oltu tyhjennetty. Ylärinteessä ollut oli aivan täysi ja olisi sateella tullut yli. Onneksi huomasin sen. Mitään vahinkoa ei tullut. Kaikki on siis kunnossa! Kiitos! Olimme tyytyväisiä!
Olimme erittäin tyytyväisiä työhön se tapahtui nopeasti ja hyvin. Työn tekijä (Jani) oli erittäin asiallinen, ammattitaitoinen ja vastaili varmaan tyhmiinkin kysymyksiini. Katto on todella kuin uusi ja tietenkin toivomme sen pysyvän pitkään sellaisena.
Kattomme kunnostus sujui hyvin ja nopeasti. Rauno Rautalin oli selkeä ja reipas asiantuntija. Hän osasi asiansa. Samoin kattomiehet, joista toinen jäi tekemään alkuneuvojen jälkeen työn. Homma hoitui huolella, mutta säälitti miespoloisen pitkä työpäivä, iltamyöhään meni.
Ei ole mitään valittamista.Kaikki meni sujuvasti.Katto on taas hyvännäköinen.
Kiitokset hyvästä kokonaisuudesta. Asiantuntemuksenne ja toimintatapanne tekivät heti aluksi vaikutuksen eikä toteutukseenkaan tarvinnut pettyä. Työt on tehty sovitun mukaisesti ja jopa optikon tarkkuutta vastaavasti... Myös laskutus ja sen sisältö oli sovitun mukainen. Olemme siis lopputulokseen erittäin tyytyväisiä, joten iso kiitos vielä kerran.
Kokonaisuutena olen erittäin tyytyväinen että homma tuli teetettyä. Ainoa ongelma tässä on nyt että kun katto niin hyvän näköinen niin seuraavaksi pitää maalauttaa talon puuosat.
Remontti meni kaiken kaikkiaan oikein hyvin. Tapahtui myös niin nopeasti, että en osannut lainkaan uskoa. Suosittelen mielelläni!
Toimintaanne on olty tyytyväisiä. Tarvittavat yhteydenotot edustajaanne on toiminut vaivattomasti ja sovittuun urakkahintaan on oltu tyytyväisiä. Vanhan tiilikaton pinnoittamisessa on tärkeää, että urakoitsijalla on tarjota vaihtotiilet rikkoontuneiden tilalle joka teillä on toiminut hyvin. Nyt vain odotamme seuraavaa kohdetta, josta jo urakka on sovittukkin.
Kattojen puhdistus ja pintakäsittely kohteessamme sujui hyvin. Sääolosuhteetkin huomioiden toteutus pysyi sovitussa aikataulussa ja työt, joista oli sovittu suullisesti hoidettiin, niinkuin oli luvattu.
Olen suoritettuun työhön: pesuun ja pinnoitukseen hyvin tyytyväinen. Pesun yhteydessä huomioitiin kattojen alla olevat istutukset hyvin kuitukangassuojilla. Rakennusten jälkipesut tehtiin huolellisesti. Varttilevyt saatiin erinoimaisen hyvin puhdistettua. Pinnoituksesta vastaava A-P ymmärsi hyvin tiedottaa etukäteen, antoi väli- ja loppuraportteja puhelimitse. Sateiden suhteen ei otettu riskejä. Maali on tasaisesti levitty ja pinnan paksuus vaikuttaa riittävältä. Toisin sanoen olen täysin tyytyväinen suoritettuun työhön ja voin suositella yritystänne muillekin
Kiitos. Tiimi joka kävi täällä piti minut hyvin ajan tasalla mitä, milloin tapahtuu ja muutoksista. Olivat tehokkaita, ja kaikki hoitui kolmessa päivässä kuten luvattiin. Myös erittäin mukavia ihmisiä. Jälki on hyvä. Ihan jotakin pieniä maalitahroja ränneissä, mutta olematonta. Olen erittäin tyytyväinen, ja suosittelen teitä eteenpäin jos tulee kysymyksiä. Kiitos.
Omakotitalomme Vartti-katteen pesu & pinnoitus Rubber-pinnoitteella valmistui juuri. Pintamestareiden työhön olemme tyytyväisiä ja lopputulos hyvä. Suosittelemme Teitä muillekin!!!!
Olikin oikein mukava pesuporukka. Ei mitään valittamisen aihetta. Loppusiivouksessa piha tuli lehtipuhaltimella paljon puhtaammaksi sammalista kuin odotin.  
MESTAREIDEN MENETELMÄ

1. Katon ja kattorakenteiden kuntotarkastus

Kokenut työnjohtaja tarkastaa katon, kattorakenteiden sekä yläpohjan kunnon.

2. Korjaustoimenpiteet

Tarkastuksessa havaitut puutteet korjataan kuntoon ammattitaidolla. Pintamestareiden tiilipankista löytyy varatiiliä kaikille tiilimalleille. Tiivistyksiin ja muihin katolla havaittuihin korjaustarpeisiin löytyy laadukkaat tuotteet ja tehokkaat menetelmät.

3. Katon pesu

Katto ja vesikourut pestään puhtaaksi. Pintamestareiden pesukalusto on erittäin tehokas ja monipuolinen, minkä ansiosta pesupainetta, vesimäärää, pesutekniikkaa ja veden lämpötilaa voidaan säätää niin, että katto saadaan varmasti täysin puhtaaksi tiiliä vahingoittamatta.

4. Puhtaanapito

Edistyksellisellä imujärjestelmällä
iso osa katolta tulevista epäpuhtauksista voidaan ottaa talteen ja pesuvesi voidaan ohjata haluttuun paikkaan. Lautaspesutekniikka minimoi roiskeveden määrän ja siisteyden varmistamiseksi istutukset ja muut arat paikat suojataan tarpeen mukaan kevytpeitteillä

5. Sammalenpoistoaineen käyttö

Tiilen huokosissa asusteleva sammal, jäkälä, levä ja muu eliöstö tuhotaan katolta viimeistä itiötään myöten tehokasta sammalenpoistoainetta käyttäen

6. Katon pinnoitus

Katto pinnoitetaan laadukkaalla pinnoitteella, joka kestää erinomaisesti pohjoiset olosuhteet ja suojaa parhaalla mahdollisella tavalla kattoa, sen alapuolella olevaa rakennusta sekä rakennuksen asukkeja. Pinnoitteeksi voidaan valita joko väritön tiilikaton suoja-aine tai värillinen tiilikattomaali .

7. Huoltosopimus

Huoltosopimus sisältää katon kuntotarkastuksen, puhdistustoimenpiteet ja rikkinäisten tiilien vaihdon. Huoltosopimuksen tarkempi sisältö räätälöidään kohteen vaatimusten mukaan.