lumenpudotus uusimaa

Lumenpudotus – Mitä siitä tulee tietää?

Lumenpudotus on tärkeä toimenpide katon kunnon, sekä oman turvallisuutesi vuoksi. Lumen kertyminen katoille voi aiheuttaa haasteita ja riskejä kiinteistöille, ja jos talvi on hyvin luminen, kannattaa lumenpudotusta harkita.

Lue kaikki, mitä sinun tulee tietää lumenpudotuksesta, ja vältä turhat riskit.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

  • Miksi lumenpudotus on tärkeää?
  • Milloin lumenpudotus tehdään?
  • Lumenpudotus itse vai ammattilaisen toimesta?
  • Lumenpudotuksen hinta
  • Huolehdi katot kuntoon nopeasti ja ammattitaitoisesti – Pohjolan Pintamestarit
lumenpudotus uusimaa
lumenpudotus uusimaa

Miksi lumenpudotus on tärkeää?

Jos lunta tulee suuri määrä talven aikana, se ei pääse poistumaan katolta itsestään. Lumen kertyminen katolle voi aiheuttaa useita riskejä, erityisesti kun suuret lumimassat jäävät pitkäksi ajaksi ilman poistamista. Näihin riskeihin kuuluvat:

Katon rakenteiden ylirasitus: Suuri lumikuorma voi aiheuttaa katon rakenteille ylimääräistä painoa. Tämä voi johtaa rakenteiden vaurioitumiseen, pahimmillaan jopa sortumiseen erityisesti vanhemmissa tai heikommilla rakenteilla varustetuissa kiinteistöissä.

Jääpuikot ja jäävuodot: Lumimassojen sulaminen ja uudelleenjäätymiset aiheuttavat jääpuikkoja ja -vuotoja. Nämä voivat vahingoittaa katon pintamateriaaleja ja johtaa vesivahinkoihin kiinteistössä. Lisäksi jääpuikot ovat turvallisuusriski kiinteistön asukkaille, ja voivat tippuessaan aiheuttaa onnettomuuksia.

Vesivahingot: Jatkuvat jäävuodot voivat aiheuttaa vesivahinkoja rakenteille – erityisesti katon läpivienneille, mikä voi johtaa homeongelmiin tai muihin vaurioihin.

Käyttöongelmat: Suuri lumikuorma voi vaikeuttaa ovien ja ikkunoiden avaamista ja sulkeutumista, mikä voi haitata kiinteistön käyttöä.

Lumenpudotus on siis tärkeä toimenpide turvallisuuden, riskien ennaltaehkäisyn, katon kestävyyden ja asumismukavuuden vuoksi. 

Lue 5 syytä säännölliseen kattohuoltoon >>

Milloin lumenpudotus tehdään? Näistä merkeistä tiedät!

Mistä sitten tiedät, milloin lumenpudotus on ajankohtaista? 

On selvää, että pieni lumimäärä katolla ei vielä ole riski katolle. Jos lumi on kevyttä ja ilman lämpötila pysyy alhaisena, katon luonnollinen sulaminen on usein riittävää, eikä lunta ehdi kertymään katolle. Jos lumi taas on kosteaa ja painavaa, tai sääennusteet lupailevat sulamista ja uudelleenjäätymistä, lumenpudotus on yleensä tarpeen.

Katolla olevan lumen määrää voit arvioida silmämääräisesti, ja pyytää tarvittaessa ammattilaisen arvion lumenpudotuksen tarpeellisuudesta. Jos katolla näkyy lumikinoksia, ja tiedät lunta tulevan lähiviikkoina lisää, tai katolle on kertynyt paljon jääpuikkoja, kannattaa olla yhteydessä ammattilaiseen.

Huomioi lumikuormaa arvioidessasi myös rakennuksen ikä. Vanhempi katto ei välttämättä kestä enää yhtä hyvin lumen painoa, kuin upouusi katto. 

Jos lunta on kinostunut esimerkiksi jiirien kohdalle tai toiselle lappeelle poikkeuksellisen runsaasti, katon kuormitus on epätasaista, ja pudotukseen kannattaa ryhtyä. Esimerkiksi isojen hallien katoilta lumi kuormaa kannattaa keventää jo ennen kuin se ylittää peruslumikuorman.

Lumenpudotus on helpointa tehdä silloin, kun lumi ei vielä ole kasaantunut tiiviiksi. 

lumenpudotus uusimaa

Lumenpudotus itse vai ammattilaisen toimesta?

Lumenpudotus on vaativa tehtävä, jonka tekemiseen liittyy aina turvallisuusriski. Sen suorittamiseen vaaditaan asianmukaisia välineitä ja varotoimia. Toimenpiteen turvallisuus tulee varmistaa mm. käyttämällä turvavaljaita, sekä huolehtimalla siitä, ettei kukaan ole katon alla lumenpudotuksen aikana.

Koska katolla työskennellessä on aina putoamisriski, kannattaa suosia ammattilaista. Lisäksi kokematon lapioija tai kolaaja saattaa vahingoittaa katon pinnoitusta tai kiinnityksiä, joita ammattilainen osaa puolestaan varoa. Lumenpudotuksessa tulee aina huomioida myös se, onko kyseessä tiili-, pelti- vai huopakatto, sillä riskit ja toimintatavat niiden välillä eroavat usein hieman.

Aurinkopaneeleiden päältä täytyy myös saada kuormaa pois niiden kiinnitystavan vuoksi. Monesti niiden päälle kertyy suuria pistekuormia, mikä aiheuttaa riskin paneeleiden vaurioitumiseen. että paneelit vaurioituu. Jos lumenpudotus tehdään  osaamattoman toimesta, on kallista lähteä vaihtamaan tiiliä aurinkopaneeleiden alta, tai korjaamaan muuta aiheutettua vahinkoa. Etenkin, jos katolla on aurinkopaneelit, tulee tekijällä olla ammattitaitoa, jotta lumi saadaan kevyillä konsteilla pois. 

Lumenpudotus on taloyhtiön ja isännöitsijän vastuulla, ja me Pintamestareilla huolehdimme mielellämme sekä taloyhtiöiden, että omakotitalojen lumenpudotuksista. Hoidamme ammattitaidolla haastavammatkin katot ja huolehdimme pinnoituksen sekä aurinkopaneeleiden kunnosta varmoin ottein. 

Ota meihin siis yhteyttä!

Lumenpudotuksen hinta – Paljonko lumenpudotus maksaa?

Lumenpudotuksen hinta vaihtelee jonkin verran alueittain, sekä lumen määrän ja kiinteistön koon mukaan. Se on kuitenkin tärkeä ja vaativa toimenpide, jossa ei kannata säästää. 

Hinnassa kannattaa muistaa, että lumenpudotus on kotitalousvähennyskelpoinen palvelu. 

Me Pintamestareilla teemme lumenpudotuksia lisäpalveluna muiden huoltotoimenpiteiden yhteydessä, ja saat meiltä lisäksi maksuttoman kartoituskäynnin kattosi kunnon selvittämiseksi. Pyydä meidät tarkistamaan kattosi kunto, niin annamme sinulle tarjouksen tarvittavista toimenpiteistä, sekä lumenpudotuksesta!

Lumenpudotus Uusimaa – Pintamestareiden kanssa katot kuntoon nopeasti ja ammattitaitoisesti

Säännöllinen kattohuolto pitää katon turvallisena, kauniina ja hyväkuntoisena pitkään. Säännöllisen kattohuollon avulla vältät suuremman kattoremontin ja vältyt näin myös suurilta kustannuksilta. 

Me Pintamestareilla huolehdimme kotisi tai taloyhtiösi katosta ammattitaitoisesti. Kartoitamme aluksi katon kunnon maksuttomalla kuntokartoituksella, jolloin löydämme hinta-laatusuhteeltaan järkevimmän ratkaisun juuri sinun katollesi. Katon kunto tarkastetaan huolellisesti, jotta piilevätkin ongelmat voidaan löytää ja ratkaista. 

Lisäksi meillä on kattava katon huoltosopimus, joka pitää sisällään vuosittaisen tarkastuksen sekä katolle kertyneiden epäpuhtauksien puhdistuksen. Teemme myös lumenpudotukset tarpeen mukaan. 

Meidän ammattitaitoomme ja työmme jälkeen voit luottaa aina.  Korkea asiakastyytyväisyys onkin meille äärimmäisen tärkeää asia, josta pidämme jatkossakin kiinni. 

Liity tyytyväisten asiakkaiden joukkoon ja tilaa meitlä kuntokartoitus. Hoidetaan kattosi kuntoon vaikka heti!